Published On: Sub, svi 28th, 2022

DŽEBA: Bakir bi se trebao odrediti poziva li birače u džihad ili na izbore. Još se nije ogradio od Omerovićeve…

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, jučer je u maniri huškača optužio Hrvatski narodni sabor da pokušava “sputati snagu probosanskog bloka” te iz političke arene izbaciti one Hrvate koji, kako kaže, nisu pod kontrolom HNS-a.

Ovakvi istupi prvog čovjeka SDA vjerojatno se događaju zbog toga što ova stranka ne želi implementirati sporazum iz Mostara koji bi bošnjačkoj većini onemogućio nametanje političkih predstavnika Hrvata u BiH te Srba i nacionalnih manjina u Federaciji BiH.

Izetbegovićeve tvrdnje o “sputavanju probosanaca” za Hrvatski Medijski Servis komentirao je Damir Džeba, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (HDZ BIH – HNS).

SDA potpis ne znači ništa

“Prvo, kad god smo uspijevali uspostaviti suradnju Hrvata i Bošnjaka, odnosno kad god smo potpisali sporazume službeno, javno i uz svjedočanstvo međunarodnog stranog faktora, SDA i ostale bošnjačke stranke su prekršile potpisane sporazume i preuzete obveze”, rekao Džeba.

Sugovornik HMS-a pita se kako išta graditi ili stabilizirati kada s Bakirom potpišete sporazum koji znači suradnju i stabilizaciju, a onda grubo prekrši sporazum i, kako kaže, stvari budu čak i gore prije nego potpisivanja sporazuma.

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH posebno problematičnim vidi to što strani svjedoci sporazuma šute i ne oglašavaju se po pitanju neprovedbe potpisanoga.

“Prekršili su Washingtonski, Daytonski, Briselski, Prudski pa sve do Mostarskog sporazuma”, kazao je Džeba te podsjetio da je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, potpisao legitimno predstavljanje u Mostarskom sporazumu.

Probosanski džihad?

Džeba primjećuje da šef SDA još nije sadržajno i jasno objasnio što to znači izraz probosanski, iako ga upravo on najviše proklamira. -Mnogi u BiH ga ne razumiju kada se razbacuje terminom probosanski, mišljenja je Džeba.

Sugovornik HMS-a podsjeća da su institut “zaštite vitalnog nacionalnog interesa” najviše koristili upravo bošnjački politički predstavnici.

Najbolji odgovor mu je i po drugi put Odluka Ustavnog suda BiH da prijedlozi HDZ-a BiH za izmjene Izbornog zakona BiH, jednom u slučaju Mostara i ovaj posljednja, nisu štetne po Bošnjake. Inače, institut zaštite nacionalnih interesa najviše su koristili Bošnjaci, kazao je Džeba.

U kontekstu nedavnih političkih istupa te retorike kojom se služi, Džeba je Izetbegovića pozvao da se jasno odredi o poistovjećivanju nadolazećih izbora s džihadom od strane visoke dužnosnice SDA.

“Bakir bi se trebao odrediti je li i ove, izborne godine ide u džihad kako ga je pozvala dužnosnica SDA Ilijaša Alma Omerović. Još se nije ogradio”, rekao je Džeba.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Bakir je najveći kriminalac i kažljivac među nama muslimanima, trunuće u paklu jedno 650 god a onda će ga vratiti na zemlju kao hrvata namjerno

bosna do groba
bosna do groba
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

J ebe s bakira ali glasao bi za njrga samo jer ga mrzite cetnici jer vam umače karinu na dnevnoj bazi

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Je je laže ko vl,,,ah

Bošnjački odgovor
Bošnjački odgovor
1 mjesec prije

Eto džebi će neki Bošnjak polagati račune. Ovi uzp političari isto one muhe govnare, potpuno bezopasni i nebitni, ali zuje, letaju okolo pa su dosadni ubi Bože. Elem idemo u džihad i ajde otpepaj džebice

Last edited 1 mjesec prije by Bošnjački odgovor
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjački odgovor
1 mjesec prije

Molim prijevod na hrvatski književni jezik!!!

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjački odgovor
1 mjesec prije

Sitit ce te se vi muslani ali kasno ce vam bit.Ovo vam je zadnji put u povijesti da su vas Hrvati spasavali

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Niti će se ograditi od džihada! Samo naivnim strancima to nije jasno!!!