Published On: Sri, stu 27th, 2019

VIDIO OPORUKU KRALJICE KATARINE: Kako je reagirao Džaferović, s obzirom da je Alija Izetbegović BIH nazvao zemljom El Fatihovih sinova Papa nije priopćio

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović udjeluje na sastanku visoke razine “Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN 2030”, koji se, u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Gandžavi i Talijanskog društva za međunarodne organizacije, danas i sutra održava u Rimu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prvog dana događaja, Džaferovića i ostale sudionike ovog sastanka u Vatikanu je primio papa Franjo koji je održao i prigodno obraćanje.

Papa Franjo je pozdravio održavanje ovog događaja, istaknuvši važnost promocije mira kroz širenje dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Tijekom razgovora s članom Predsjedništva BiH, papa Franjo je naglasio da Bosna i Hercegovina zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

Džaferović je zahvalio za podršku koju Vatikan, a naročito papa Franjo, pružaju Bosni i Hercegovini.

Džaferović je u okviru današnje posjete Vatikanu posjetio i Vatikanski arhiv u kojem je povodom njegovog dolaska izložena oporuka posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače, u kojoj je naglasila da krunu kraljevstva humskog i bosnskog ostavlja onom nasljedniku koji se vrati na kršćansku vjeru ili pak nećaku Vukoviću koji je u to vrijeme dizao ustanke protiv Osmanlija.

Kako je reagirao Džaferović, s obzirom da je nekadašnji šef SDA, Alija Izetbegović BIH nazvao zemljom El Fatihovih sinova Papa nije priopćio.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare