Published On: Uto, stu 5th, 2019

Džaferović razgovarao

Član Predsjedništva susjedne Bosne, koja se nedavno otcijepila od matice Hercegovine,  a sve sa separatističkim težnjama da se pripoji Republici Sandžak-Kosovu i Albaniji, Šefik Džaferović primio je predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH, kada su ga predsjednik Saveza Dragan Krvavac i predsjednik Skupštine Saveza Edin Kahrimanović informirali o problemima s kojima se u svakodnevnom radu susreću policijski službenici iz agencija na državnom nivou.

Predstavnici sindikata, točnije predstanici uhljeba u državnim strukturama  su tražili veću lovu. Tvrde da  u policijskim agencijama na nivou Bosne i Hercegovine jesu manje plaće od kolega u entitetima i kantonima, a ukazano je i na lošu materijalno-tehničku opremljenost.

To, kako je rečeno, rezultira ili napuštanjem ovih agencija ili nekvalitetnom selekcijom kadrova koji u agencijama na državnom nivou moraju izvršavati najsloženije zadatke.

Najsloženije zadatke predsjedniče!

Džaferović je naglasio da to nije ok.

Naglasio je da će od nadležnih institucija tražiti da se preduzmu sve neophodne radnje.

Istaknuo je da ne postoji nijedan valjan razlog da to  ne bude učinjeno.

Potom im je, kako javlja naš dopisnik, rekao da idu ća, jer mu satirični mediji pakuju da je sređivao državljanstva teroristima, i da mora pisati odbrambeno oslobodilačke komentare po internetima.

Kako je zaključen on pojma nije imao da će neki od tih ljudi par godina nakon stjecanja BH državljanstva, i po Amerikama ubijati ljude. Lako za ljude u BIH koje su odradili.

Vi ste čudo otpora, kazali su mu gosti – I danas se morate boriti protiv unutarnjeg neprijatelja naše države. Gosti su se cijelo vrijeme razgovora, pomalo, uščuli na buredžike i saransek. To je zato što u kantini predsjedništva kuhari štrajkaju već drugi tjedan jer i oni hoće da imaju plaće kao kuhari na entitetskoj i kantonalnoj razini, pa su se cijenjeni gost morali hraniti u obližnjoj pekarnici kod Paške.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare