Published On: Čet, stu 21st, 2019

Džaferović prozvao Hrvate i Srbe zbog migranata: ”Ne žele dijeliti teret”

Zeleno svjetlo i podršku hrvatskom ulasku u Schengen dao je čelnik slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša, kazavši kako su i Hrvatska te Bugarska i Rumunjska ispunile kriterije  te da će se njihovim pridruživanjem povećati sigurnost u cijeloj Uniji.

“Hrvatsko pristupanje Schengenu je i u slovenskom interesu i to nije samo moje mišljenje, već i većine Slovenaca”, kazao je Janša te na hrvatskom poželio Plenkoviću i Hrvatskoj uspješno predsjedanje Vijećem EU.

Drugačiji ton imao je govor Šefika Džaferovića, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH. Osvrnuo se na migrantsku krizu, kazavši kako Hrvati i Srbi u BiH ne žele dijeliti teret koji je pao na područja u kojima većinom žive Bošnjaci, piše Večernji list.

Nije propustio spomenuti pitanje granice, ali aludirajući i na širi kontekst, kazavši kako se sporovi i otvorena pitanja, uključujući granice, mogu moraju rješavati u skladu s principima međunarodnog prava te dodao kako “BiH nema, niti je ikada imala bilo kakve pretenzije prema susjedima. Od susjeda očekujemo isti odnos prema nama”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare