Published On: Pon, ruj 23rd, 2019

Džaferović poručio HDZ-u BiH: Neka pročitaju presudu Haškog tribunala

”Tenzije dižu oni koji veličaju udružene zločinačke poduhvate, koji se protive presudama Haškog tribunala i do njih je, nije do mene”, kazao je Džaferović.

Član Predsjedništva BIH Šefik Džaferović odgovorio je HDZ-u BiH na njihovo priopćenje u kojem piše kako su njegovi istupi temeljeni na promoviranju zapaljive retorike.

“Ja sam rekao da čitav život govorim samo istinu, i u Bugojnu sam govorio istinu, ako ne vjeruju meni neka pročitaju presudu Haškog tribunala za ovu šestorku Herceg-Bosne i ništa im više neće trebati. Ja sam čovjek koji nije pristalica da se u javnom govoru u BIH upotrebljava neka radikalna retorika, da se daju neke jake izjave, da se dižu tenzije. Tenzije dižu oni koji veličaju udružene zločinačke poduhvate, koji se protive presudama Haškog tribunala i do njih je, nije do mene”, kazao je Džaferović za Klix.

Podsjetimo, HDZ BiH je regirao priopćenjem na izjave Džaferovića da su vojne snage HVO-a bile u službi udruženog zločinačkog poduhvata .

”Istupi Šefika Džaferovića temeljeni na promoviranju zapaljive retorike i negiranju povijesnih činjenica, nadomjestak su dezorijentiranom političkom djelovanju koje se oslanja na promoviranje provokacija, radikalizma i populizma. Pokušaji degradiranja i proglašavanja HVO-a zločinačko-agresorskom vojskom u suprotnosti su s istinom o Bosni i Hercegovini. HVO se borio za domovinu BiH u kojoj će svu narodi i građani biti ravnopravni i slobodni. Sudeći prema izjavama bošnjačkog člana Predsjedništva BiH isti je očito još zarobljen u prošlosti i to onom kakvom je Bošnjaci žele ispisati”, navedeno je u između ostalog u priopćenju.

”Hrvatsko vijeće obrane odigralo je nepobitno važnu ulogu u očuvanju teritorijalnog integriteta i obrani Bosne i Hercegovine. Osporavanje legitimne sastavnice Oružanih snaga od strane sadašnjeg člana Predsjedništva BiH, a tadašnjeg zapovjednika OS-a udar su na temelje BiH, ali i suživota, povijesnih vrijednosti i identiteta Hrvata”, stoji u reagiranju HDZ BiH.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare