Published On: Čet, sij 8th, 2015

Džaferović odbacio tvrdnje Mirsada Kebe kao monstruoznu laž

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović odbacio je danas kao monstruoznu laž i konstrukciju tvrdnju potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe kojom pokušava da Džaferovića dovede u kontekst navodnog neprijavljivanja navodnog ratnog zločina.

”Koliko su Kebine tvrdnje ozbiljne, najbolje se vidi iz pozivanja na navodnu službenu zabilješku sačinjenu 18. kolovoza 1994. godine u kojoj se govori o ulasku u oslobođeno mjesto Vozuća. Poznato je da je Vozuća oslobođena tek u rujnu 1995. godine”, kaže Džaferović.

Nadalje, kaže Džaferović, Kebo u pismu upućenom Tužiteljstvo BiH tvrdi da se navodni događaj dogodio 18. travnja 1994. godine, a Džaferović je načelnik Centra službi sigurnosti Zenica postao tri mjeseca kasnije odnosno 15. srpnja 1994. godine.

”U ovom slučaju radi se o pokušaju klasične političke diskreditacije mene kao čelnog čovjeka državnog Parlamenta. Drugačije se ne može objasniti činjenica da Kebino podmetanje dolazi 20 godina nakon rata i neposredno nakon mog izbora za predsjedavajućeg Predstavničkog doma”, smatra Džaferović.

Pozvao je Tužiteljstvo BiH da se što prije očituje o Kebinim “tvrdnjama” te je najavio da ukoliko se protiv njega pokrene kazneni postupak zbog bilo kojeg kaznenog djela, odmah će se povući s mjesta predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH ne čekajući ishod postupka.

”Međutim, u slučaju drugačijeg razvoja događaja tražim da se protiv Mirsada Kebe pokrene kazneni postupak zbog krivičnog djela lažnog prijavljivanja”, istaknuo je Džaferović u priopćenju koje prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare