Published On: Uto, srp 30th, 2019

DŽAFEROVIĆ NAPAO KOLINDU Hrvatsku optužio za ksenofobiju, fašizam i podršku UZP-u

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je kako posljednje izjave koje je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović iznijela prilikom posjete Izraelu, u kojima iznosi optužbe da je BiH “pod kontrolom militantnog islama”, te da “BiH upravljaju ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama”, predstavljaju gnusne optužbe koje nisu potkrijepljene nikakvim dokazima.

Džaferović je u priopćenju za javnost naveo da je svima u Europi i svijetu jasno da se radi o “lažima koje fabricira agresivna i ksenofobna politika službenog Zagreba prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima koja ima sve elemente fašizma”.

“Izjave predsjednice RH predstavljaju isti onaj propagandni vokabular kojim su se služili osuđeni ratni zločinci i rukovoditelji tzv. Herceg-Bosne kada su pokušavali pravdati monstruozne zločine koje su činili nad Bošnjacima. Umjesto da se ogradi od posjete potpredsjednika Sabora Milijana Brkića osuđenom ratnom zločincu Bruni Stojiću, što bi učinila predsjednica svake civilizirane zemlje, Grabar-Kitarović je na ovaj način dala podršku toj politici udruženog zločinačkog poduhvata, koja je pravi izvor nestabilnosti i potkopavanja mira u regiji”, naveo je član Predsjedništva BiH.

Džaferović je pozvao predsjednicu Hrvatske da se pozabavi rastućom radikalizacijom i militantnim neofašističkim pokretima u svojoj zemlji, umjesto da se bavi tuđim dvorištem i napadima s ciljem nanošenja štete ugledu BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare