DVOSTRUKI STANDARDI: Turci srpskim navijačima zabranili šajkače

I dok je u BIH, primjerice u Sanskom Mostu posve normalna praksa da se jednom godišnje uprizoruje dolazak otomanskih agresora na BIH, pri čemu okupljene i neuke građane uče da je to bio slavan dan, kad je Turčin sabljom pobio nekoliko stotina domaćih ljudi, katolika, pravoslavaca, patarena, srpskim navijačima u Turskoj ostali su na glavi samo lažni brkovi. Najvatrenijim pristalicama srpske košarkaške reprezentacije, čačanskom kvartetu sa potpisom na zastavi “Alvadžinica Solid”, organizator Europskog prvenstva zabranio je da na utakmicama “orlova” nose šajkače!

– Bez obzira na to što smo na prethodne četiri utakmice na ovaj način donosili sreću srpskim reprezentativcima – kažu za “Novosti” najpoznatiji navijači na Eurobasketu u Turskoj, koje je vrlo pogodila zabrana nošenja nacionalnih obilježja na utakmicama Srbije. Zbog sasvim nerazumljive blokade domaćina Eurobasketa, riješili su da se vrate u Srbiju i navijaju u kompletnoj opremi – sa šajkačama na glavama.

– Odlučili smo da drugi dio natjecanja na Europskom prvenstvu pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one talija našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu – poručuje čačanska navijačka ekipa, jedna od najoriginalnijih u prvoj fazi Eurobasketa, prenose Nezavisne.com