Published On: Sat, Sep 26th, 2015

DVOSATNI SASTANAK Sastali se Izetbegović i Radončić, razgovori se nastavljaju idući tjedan

Izetbegović i Radončić razgovarali su u četiri oka, a glavna tema razgovora vezana je za uspostavu šireg dogovora unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa kao i preslagivanje parlamenetarne većine koja je u krizi nakon izlaska DF-a iz vlasti na razini FBiH.
Lideri SDA i SBB BiH Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić danas su se sastali u Sarajevu, doznaje Slobodna Bosna.
Iz pouzdanih izvora doznaju da je okončan skoro dvosatni sastanak Izetbegovića i Radončića. Lideri dvije vodeće bošnjačke stranke sastali su se na drugi dan Bajrama želeći tako na simboličan način potaknuti unutarbošnjački dijalog.
Izetbegović i Radončić razgovarali su u četiri oka u restoranu “Kod Kibeta”, a glavna tema razgovora vezana je za uspostavu šireg dogovora unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa kao i preslagivanje parlamenetarne većine koja je u krizi nakon izlaska DF-a iz vlasti na razini Federecije BiH.
Kako nezvanično doznaju, lider SBB-a Fahrudin Radončić, rekao je Izetbegoviću da je svjestan težine političke krize i da je spreman maksimalno doprinijeti stabilizaciji političkih prilika u državi i podržati aktualnu vlast, bez obzira hoće li SBB biti dio vladajuće koalicije.
Lideri su dogovorili nastavak razgovora idući tjedan, nakon što se Izetbegović vrati sa službenog puta i obavi konzultacije s rukovodstvom SDA.