Published On: Pet, srp 8th, 2022

Dvojici Ukrajinaca devet godina zatvora zbog krađe 2,6 milijuna KM iz Sberbank bankomata

Ukrajinski državljani Dmytro Boiko (40) i Oleksandr Zaitsev (59) osuđeni su u Županijskom sudu Tuzla na ukupno devet godina zatvora, po optužbama da su, koristeći računarske alate i programe, pristupali bankomatima Sberbank BH Sarajevo, te na taj način sebi i drugim članovima organizirane kriminalne skupine stekli oko 2.600.000 KM.

Prvostupanjskom, nepravomoćnom presudom, donesenom po optužnici Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, Boiko je osuđen na pet godina, a za Zaitseva je odrezana godina manje.

Županijski sud Tuzla im je, nakon izricanja presude, produžio pritvor za još devet mjeseci.

Podsjećamo, optuženi se terete da su krajem siječnja i početkom veljače 2020. godine, s još pet državljana Ukrajine, činili dio skupine za organizirani kriminal, te u više županija i gradova na području FBiH pristupali bankomatima, na 24 lokacije, s kojih su preuzimali veće iznose novca.

“Boiko i Zaitsev su uhićeni u Bihaću, kada su s bankomata neovlašteno podigli oko 100.000 KM. Novac je oduzet i vraćen vlasnicima”, naveli su iz Županijskog tužiteljstva TŽ.

Ovo tužiteljstvo je, inače, u suradnji s FUP-om i drugim policijskim agencijama, vodilo istragu protiv ukupno sedam Ukrajinaca.

“Međutim, s obzirom na to da je pet Ukrajinaca nedostupno pravosudnim organima u BiH, kazneno gonjenje protiv njih je ustupljeno ukrajinskim agencijama za provođenje zakona i pravosudnim institucijama”, istaknuli su iz Tužiteljstva, koje će se najvjerojatnije žaliti na ovu presudu./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šahbaz
Šahbaz
30 dana prije

Otkuda županjski sud u Tuzli

Anonimac
Anonimac
30 dana prije

Ako su gospoda Ukrajinci zainteresirani dragovoljno se javljam radi osluženja kazni obojice, naravno uz zamjenu za ukradenu sumu.