Published On: Ned, lis 4th, 2020

Dvojica Hrvata uhićena u Srbiji zbog prevare teške 50.000 eura

SRPSKA policija uhitila je hrvatske državljane H.P. (1987.) i J.K (1991.) koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo prevare dovodeći u zabludu gospodarska društva i pravne osobe diljem Srbije, šaljući im uplatnice radi navodnog upisa u registar, priopćeno je u Beogradu.

Dvojica uhićenih Hrvata su, kako se navodi u priopćenju srbijanskog MUP-a, osumnjičeni da su posredstvom gospodarskog društva “Digitalna platforma”, registriranog u Srbiji, te internetske stranice www.privredni-registar.rs, dovodili u zabludu ovlaštene osobe u gospodarskim društvima i poslovnim subjektima na teritoriju Srbije. Činili su to tako da su im poštom slali uplatnice tražeći da uplate novac radi upisa u privredni registar, uz napomenu da bi, ako to ne učine do određenog datuma, morali naknadno uplatiti trostruko veći iznos.

Riječ je o svoti od 4500 dinara (oko 40 eura) navedenoj na uplatnicama te objašnjenju da po isteku roka treba uplatiti oko 127 eura (15.000 dinara).

Osumnjičeni su tako, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlaštene osobe da će uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ.

Na taj su način protupravno prisvojili iznos veći od 50.000 eura.

Uhićenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a uz kaznenu prijavu bit će privedeni u Tužiteljstvo u Beogradu.

Policija intenzivno traga za još jednim hrvatskim državljaninom (32 godine) koji je osumnjičen za isto kazneno djelo, a protiv kojeg će također biti podnijeta kaznena prijava.