Published On: Pet, pro 22nd, 2017

Dvije sestre Gruđanke u njemačkoj vojsci

Mnogi odlaze u Njemačku nadajući se bolje plaćenim i raznovrsnijim radnim mjestima, ali dvije sestre iz Gruda izabrale su jedan sasvim drugačiji i pomalo neobičan put. Odlučile su prihvatiti izazov i prijavile se u Njemačku vojsku.

Obje su uspjele proći zahtjevna testiranja i ući u proces daljnje obuke. Iako su rođene u Njemačkoj s pravom ih možemo nazvati pravim Gruđankama. Naime, djevojke su odrastale i školovale se u Hercegovini. Nakon što su ovdje osnovale obitelji, opet su bile primorane vratiti se u Njemačku.

Novinari portala Grude-Online.info koji su razgovarali s njima ističu kako su svi ponosni na Katarinu i Karolinu.

U razgovoru za portal Grude-Online.info rekle su kako je bilo zaista teško proći tromjesečnu početnu vojnu obuku, ali su sretne što su uspjele, te sada grade karijere u profesionalnoj vojsci.

Mlađa sestra Karolina prijavila se u medicinski smjer, dok je starija sestra Katarina u Atomsko, kemijsko-biološkoj postrojbi.

(www.jabuka.tv)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>