Published On: Sri, pro 21st, 2016

Dvije minute nervoze: Kako se Mevlüt pripremao na ubojstvo

Nova snimka koja se pojavila na internetu prikazuje nervoznog Altintasa kako se priprema izvući pištolj i zapucati. Za to vrijeme on popravlja sako, stavlja i vadi ruke iz džepova…


Mevlüt Mert Altintas, 22-godišnji policajac koji je u Ankari ubio ruskog veleposlanika Andreja Karlova (62), za svoj se čin u galeriji pripremao dvije minute.
Nova snimka koja se pojavila na internetu prikazuje nervoznog Altintasa kako se priprema izvući pištolj i zapucati. Za to vrijeme on popravlja sako, stavlja i vadi ruke iz džepova, hoda naprijed, natrag i na kraju zauzima poziciju iz koje je u Karlova ispalio najmanje devet metaka.
Ubojica je, pri ulasku u galeriju, odbio proći kroz rendgenski uređaj, ali na kraju je ipak pušten kad je pokazao policijsku značku. Kako navodi Hurriyet, u ponedjeljak je uzeo slobodan dan i rezervirao sobu u hotelu gdje je planirao ubojstvo veleposlanika. Galeriju je navodno posjetio i dva dana prije napada kako bi ispitao situaciju, prenosi 24sata.hr.
Prije odlaska na izložbu obrijao se i obukao odijelo. Nakon ubojstva pozvali su ga na predaju, ali on je to odbio vičući:
– Ovo mjesto neću napustiti živ, nisam ni došao ovamo da bih izašao živ. Ne zaboravite Alep!
Alitntas je policijsku akademiju završio prije dvije i pol godine i od tada je radio kao policajac u Ankari. Ubijen je nedugo nakon što je izveo atentat na Karlova.
Napad u Ankari uslijedio je dan nakon prosvjeda u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, iako sada službena Moskva i Ankara surađuju kako bi se provela evakuacija civila iz Alepa.
Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući i rusko.
 
https://www.youtube.com/watch?v=8atC335iBWA