Published On: Sri, ožu. 8th, 2017

Dva Belgijca kod Bihaća pokušala ukrasti zrakoplov

Dvojicu Belgijaca starih 28 i 31 godinu u ponedjeljak su u pokušaju krađe na lokaciji bivšeg vojnog aerodroma u Željavi osujetili policajci iz Korenice, a na meti lopova bili su dijelovi već devastiranog zrakoplova ostavljen na ulazu u vojnu bazu bivše JNA, u sklopu tadašnjega aerodroma Bihać.

Kako je za Hinu u utorak potvrdila glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević, ostaci navedenoga kompleksa dostupni su raznim osobama, a pripadnici policijske postaje Korenica povremeno obavljaju ophodnje na toj lokaciji.

Zrakoplov s kojeg su Belgijci skidali metalnu galanteriju i preostale sklopove iz unutrašnjosti potječe još iz II. Svjetskog rata. Radi se o Douglasu C-47 “Dakota”, koji je služio i kao trofejni zrakoplov.

Nakon Domovinskog rata, MORH je taj devastirani kompleks proglasio neperspektivnim, pa je on godinama, unatoč opasnostima od mina i otrovnim tvarima u okolišu, bio meta skupljača sekundarne sirovine ili kolekcionara ratnih suvenira, kao što je vjerojatno slučaj s ovim uhvaćenim lopovima.

Protiv Belgijaca uhvaćenih u pokušaju krađe bit će podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu. – pogled.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer