Published On: Uto, sij 26th, 2021

Duvnjak se ispričao hrvatskoj javnosti u ime cijele momčadi

Hrvatska je protiv Danske morala pobijediti kako bi se plasirala u četvrtfinale rukometnog Svjetskog prvenstva. Kauboji su odigrali jednu od najlošijih utakmica u povijesti, budući da su izgubili s čak 12 razlike (26:38).

Hrvatskoj je ovo najteži poraz u povijesti Svjetskih prvenstava, a ujedno su i ovim porazom ostvarili najgori plasman na svjetskim prvenstvima u povijesti. Dosadašnji najlošiji plasman Hrvatske bilo je 13. mjesto 1997. godine u Japanu, a ovogodišnji rezultat postao najlošiji.

Odmah po završetku utakmice kapetan Domagoj Duvnjak odlučio se ispričati hrvatskoj javnosti u ime cijele momčadi.

„Prvo se želim u ime cijele ekipe ispričati hrvatskoj javnosti na ovom turniru. Od prve utakmice nismo bili pravi, nismo bili ona Hrvatska od ranije. Prvo poluvrijeme je bilo okej, drugo poluvrijeme smo nestali s terena. Danci su nas pretrčali i lako pobijedili“

Željko Musa se također ispričao javnosti te izjavio kako je „šteta zbog rezultata prošle godine jer nismo napravili [nešto] u tom smjeru. Teško je i treba izvući pouke, treba pomoći mladim igračima da ovo više nikad ne dožive“.

Najstariji hrvatski reprezentativac na ovom SP-u Zlatko Horvat također nije krio razočaranje igrom Kauboja: „Moramo ostati čvrsto na zemlji i čestitati Danskoj, vidi se da cijeli turnir igraju odlično. Za njih nebitna utakmica, bili su sigurno prvi i mogli su i izgubiti, ne bi se ništa dogodilo, ali se vidjelo da su željni igre i možda opušteniji u svemu tome“.

Izbornik Lino Červar je izjavio kako ovo „nije neuspjeh“, nego da je „realno stanje“:

„Ja bih samo rekao nešto. Kad volim nekoga tko nas voli, to nije nekakva zasluga. Mi bismo trebali voljeti čovjeka koji nas ne voli. To su ljudi koji nas žele poniziti i minimizirati, ali mislim da to nije dobro. Ja sam u životu volio ljude koji su me mrzili i zato sam postao bolji. Ne može nam biti bolje bez milosrđa, ono je bitno za našu budućnost“.

Dodao je kako Hrvatska mora što prije proizvoditi velike talente i uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Izjavio je kako će odmoriti pa se „vratiti rukometu“.

Izbornik Danske Nikolaj Jacobsen je izjavio kako je zbog nedostajanja pojedinih igrača zbog stomačne viroze strahovao od Hrvatske koja je trebala „izaći s vatrom u očima i ginuti“, no nakon pobjede je impresioniran igrom svojih igrača.

Červar odlazi s klupe hrvatske rukometne reprezentacije kao njen najuspješniji izbornik u povijesti. Na čelu s njim su Kauboji osvojili osam velikih medalja, od kojih olimpijsko zlato, zlato i dva srebra na svjetskim prvenstvima te tri srebra na europskim prvenstvima.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>