Published On: Tue, Mar 27th, 2018

ĐURIĆ: Vukli me kao psa, hteli da ponize srpski narod

KONJIC – Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su u ponedeljak “albanski separatisti pokušali da na brutalan način, nasiljem i terorom zauzmu sjever Kosova”.

Đurić, koji se prvi put obratio javnosti poslije uhićenja, rekao je da je ponosan na srpski narod, koji se, kako je rekao, obranio gandijevskim metodama.

“To za mene nisu policajci, to je razularena teroristička banda. Poslali su ih na goloruke i nenaoružane ljude. To je sramota i njih i onih koji su šutjeli i tako se saglasili”, rekao je.

Đurić je kazao da su pripadnici kosovske policije nisu  službenici već “naoružane falange” i istaknuo da su njega “vukli kao psa”, da su pokušavali da ga ponize, kao i Srbiju i srpski narod.

“Stavili su me u jedan od transportera, udarali me, pokušavali su da me zastraše, nabijali mi pušku u stomak, jedan je izvadio i nož, slikali su selfije. Pevali su na putu do Prištine, uzvikivali ‘Alahu ekber'”, rekao je Đurić.

Ipak, kako je rekao, on ima bolove, ali se osjeća dobro.

“Da nije bilo jednog poziva iz Beograda, nasilje i teror nad Srbima bi se nastavio”, rekao je Đurić, ali nije rekao koji je to bio poziv.