Published On: Sri, stu 11th, 2015

DURAKOVIĆ: Mi od Srbije sada dobijamo jedan čitav budžet Srebrenice

Prvi dan investicijske konferencije je završen, a zadovoljstvo urađenim poslom nije krio prvi čovjek Srebrenice, načelnik Ćamil Duraković. On je istaknuo kako su svi iznenađeni da se u proteklih nekoliko mjeseci uspjelo sve pripremiti i na jednom mjestu okupiti svi ovi ljudi.

“Sve to smo uspjeli na temelju nekog osobnog odnosa, osobito s premijerom Srbije. Nakon onih dešavanja iz srpnja uspostavljeni su osobni kontakti i ljudski odnos. I sa Vučićem i sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom imamo neki novi koncept suradnje”, kazao je Duraković .
Značaj ovog skupa je veći ako se zna da je investicijska konferencija u Srebrenici okupila političare iz različitih stranaka koji se često ne slažu u određenim političkim odlukama, ali kada je u pitanju Srebrenica, svi su se rado odazvali. “Pozivu koji sam uputio za prisustvo konferenciji rado su se odazvali i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali i predsjednik SDS-a Mladen Bosić. U Srebrenici danas nitko nije pričao ništa negativno, vladala je pozitivna atmosfera “, naglasio je Duraković.
Načelnik Srebrenice također je rekao kako nije očekivao da će Aleksandar Vučić biti konkretan, pa se nadao tek deklarativnim obećanjima. “To mnogo govori o jednom državniku. Ukoliko želi biti pragmatičan, onda on to i bude. Zamislite, mi sada dobivamo jedan čitav godišnji proračun , koliko je premijer Srbije obećao. Naš proračun je ionako oskudan, a uz dodatnih šest milijuna KM za projekte, to će za nas predstavljati preokret. Samo da na ovome stanemo možemo reći da smo uspjeli. Ovo je definitivno prekretnica za region “, zaključio je Duraković.
klix.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare