DUNOVIĆU SE UKAZUJE MILORAD: “Dodik ulazi u federalnu vlast!”

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović čija je stranka napustila , ljutito Federalnu Vladu, jer nisu mogli dobiti kontrolu nad najzlatnijom kokom u FBIH, ostao je sam kao predstavnik DF-a  u vlasti FBIH, iako DF tvrdi da je napustio vlast. Jesu li Dunovića zaboravili zato što je Srbin neće da kaže no on tvrdi da nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija, sve do isteka mandata, priopćeno je iz njegova ureda.

Ujedno je spomenuo da ima osjećaj kako SNSD ulazi u Vladu FBIH. Priziva li to Dunović Dodika, sad kad je ostao sam. Je li na sceni novi transfer? Ili je Dunović tek odigrao na kartu mimikrije i skretanja pažnje. Jer malo je čudno, od DF-a , budući da je to principijelna i poštena stranka, za razliku od ostalih koji su ili fašisti ili lopovi, da ko fol napušta koaliciju, a onda zadržava čovjeka preko kojeg može cimati cijelu vladu. Ilu su ga, ipak zaboravili. Srbin je ipak….

”Očekivanje ostavke na mjesto potpredsjednika, od strane SDA i HDZ-a, predstavlja težnju za uvođenjem SNSD-a u vlast Federacije BiH. U prilog tome govori i činjenica vezana za glasovanje, od strane SDA i HDZ-a, za Nikolu Špirića u Parlamentu BiH, prilikom izbora Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom”, objavio je Dunovuić na svojim službenim internetskim i Facebook stranicama.

Ističe kako je Demokratska fronta podnošenjem ostavki na ministarske pozicije u Vladi Federacije BiH, ”dokazala da je zakon važniji od vlasti”.

”Međutim, potpredsjednik Dunović i Demokratska Fronta učinit će sve što je potrebno da se spriječi ulazak destabilizirajućih faktora, kao što je SNSD, u vlast Federacije BiH. Poštivanje ustava i zakona temelj je svakog naprednog i demokratskog društva”, naveo je Dunović.

I njegov stranački šef, Željko Komšić, u medijskim istupima nakon napuštanja federalne koalicije, rekao je kak Dunovuić ostaje na svojoj dužnosti piše Bljesak.

”Dunović nije u ovom paketu ministara, niti ima veze s izvršnom vlasti i ostat će na funkciji potpredsjednika. Ne vidim razlog da on odlazi s te pozicije iako mi je razumljiva želja HDZ-a i SDA da se i njega riješe, ali to će ići malo teže”, rekao je Komšić i dodao kako SDA i HDZ već užurbano traže novog partnera.