Published On: Pet, kol 21st, 2015

DUNOVIĆ (DF) : Neću podnijeti ostavku, neću, baš neću…


Potpredsjednik Federacije BiH (FBiH) Milan Dunović poručio je putem društvenih mreža da ne odgovara SDA i HDZ-u, već građanima FBiH, te poziv lidera ove dvije stranke Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića da podnese ostavku smatra politički neozbiljnim.

“Indikativno je da zajednički poziv predsjednika SDA i HDZ-a za moje podnošenje ostavke na mjesto potpredsjednika Federacije BiH dolazi u vrijeme kada je BPS nagovijestio da možda i neće biti dio nove parlamentarne većine”, naglašava Dunović u objavi na Facebook mreži.
Dunović naglašava kako se time obistinjuju i njegove ranije tvrdnje da nove parlamentarne većine zapravo i nema, te da  Izetbegović i Čović pokušavaju svu krivicu za neformiranje većine prebace na potpredsjednika FBiH.
“Niti je Demokratski front, niti sam ja kao potpredsjednik FBiH, odgovoran za situaciju u kojoj SDA i HDZ nisu u mogućnosti osigurati 50 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH koji bi podržali novu Vladu, odnosno nove ministre kojima bi se Vlada popunila”, naglašava Dunović, prenijela je Srna.
On je dodao kako mjesto potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda neće biti ustupljeno kadru SNSD-a, te da su, kako kaže, “oni koji su to obećavali, činili  to uzalud”.
“Ponavljam, suglasnost na imenovanje Vlade Federacije BiH mogu dati tek nakon dostavljanja 50 imena sa svojeručnim potpisima zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH”, naveo je Dunović.
Lideri SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović suglasni su da bi Milan Dunović iz Demokratskog fronta (DF) trebao podnijeti ostavku na poziciju potpredsjednika Federacije BiH.
“To bi bilo konsekventno jer ako DF napušta vlast treba definitivno da napusti taj mehanizam, a ne da zadrži jednu nogu u vratima”, rekao je Izetbegović novinarima nakon sastanka sa Čovićem.
Lider HDZ-a BiH pozvao je Dunovića da se sam povuče sa pozicije s obzirom da je DF napustio vlast na razini FBiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare