Published On: Pet, ožu 8th, 2013

Đukanoviću 12 milijuna eura odštete od države

Crnogorski biznismen Aco Đukanović, brat premijera Mila Đukanovića, prema prvostupanjskoj presudi podgoričkog Osnovnog suda, dobit će preko 12 milijuna eura odštete od države, jer nije poštovala ugovor o kupovini zemljišta u podgoričkom naselju Momišići, gdje se i dalje nalaze šalteri i uredi MUP-a u sklopu nekadašnje policijske zgrade “Limenka”, javlja Tanjug.
Sutkinja Natalija Boričić presudom je obvezala državu Crnu Goru da premijerovom bratu isplati nešto više od devet milijuna eura s kamatama za izgubljenu dobit, ali i razliku u cijeni spornog zemljišta na dan zaključenja i dan raskida ugovora.
Sutkinja je ranije usvojila i dio Đukanovićevog tužbenog zahtjeva po kojem država treba da mu vrati preko tri i po milijuna eura, čime će mu s kamatom vratiti i novac koji je dao za kupovinu tog zemljišta.
Ona je, pozivajući se na nalaz i mišljenje vještaka građevinske i financijske struke, odlučila da mu država na ime naknade štete razlike u cijeni nepokretnosti isplati 667.268,76 eura, a na ime naknade štete izmakle dobiti za period od 26. svibnja 2010. do 17. svibnja 2012. godine, iznos od 8.488.646,83 eura sa zateznom kamatom koja je počela od 17. siječnja 2013. godine.
Aco Đukanović je u srpnju prošle godine tužio državu nakon što je vlada odbila da mu isplati obeščašćenje zbog neispunjenih obaveza iz ugovora o kupoprodaji zemljišta u podgoričkom naselju Momišići.
Podgoričke “Vijesti” pišu da jučer nije bilo moguće dobiti informaciju da li će se zamjenica zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države Radomirka Raičević žaliti na ovakvu prvostupanjsku odluku podgoričkog Osnovnog suda.