Published On: Uto, kol 30th, 2016

Đukanović i Čović: Intenzivirati suradnju u svim oblastima

Premijer Crne Gore Milo Đukanović i član Predsjedništva BiH Dragan Čović konstatirali su da prijateljski odnosi Crne Gore i BiH mogu služiti za primjer drugima i da stabilna i sigurna regija, u kojem postoje dobrosusjedski odnosi i jasna europska perspektiva, predstavlja preduvjet prosperiteta svih zemalja.
“Na toj liniji, istaknut je značaj Berlinskog procesa u okviru kojeg su sve zemlje Zapadnog Balkana potvrdile neophodnost međusobne suradnje, kao i sa EU, kako bi realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekata doprinijeli povećanju konkurentnosti regije, podsticaju rasta i zapošljavanja”, priopćila je večeras Vlada u Podgorici.
Đukanović je ocijenio veoma značajnim postojeći nivo političkog dijaloga i ukupne suradnje i istaknuo da će Crna Gora nastaviti podržavati put integracija BiH, izražavajući spremnost za prenos znanja i iskustva crnogorske administracije u ispunjavanju obaveza iz europske i euroatlantske agende.
Dragan Čović ukazao je na opredijeljenost da se u narednom periodu dodatno intenzivira suradnja u svim oblastima od obostranog interesa. U razgovoru su razmijenjena mišljenja i o aktualnim kretanjima u regiji piše SRNA.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>