Published On: Pon, stu 19th, 2018

Dugo nismo čuli ništa gnjusnije: Žena iz Zagreba migrantima je podvodila 14-godišnje curice koje su pobjegle iz doma

Svodnica je osuđena na neveliku kaznu od godinu  i 10 mjeseci zatvora

Jedna 41-godišnjakinja iz Zagreba danas je nepravomoćno osuđena jer je u svom stanu u centru grada podvodila 14-godišnje djevojčice koje su pobjegle iz doma za djecu s poremećajima u ponašanju. Kažnjena je s godinu i deset mjeseci zatvora. Klijenti ovih djevojčica bili su migranti iz Afganistana.

Suprug svodnice, kojeg se također povezivalo s podvođenjem, oslobođen je krivnje, dok je jedan od klijenata kažnjen s 14 mjeseci zatvora. Djevojčice su, kako je utvrđeno tijekom suđenja, lani zajedno sa sinom svodnice pobjegle iz doma. U stanu u kojem su se uspjele privremeno smjestiti bile su prisiljene prostituirati se.

Tako su tijekom kolovoza i rujna 2017. za seks s dvojicom Afganistanaca primale između 100 i 200 kuna. Osuđen je tek jedan Afganistanac, jer je drugi u međuvremenu uspio pobjeći iz Hrvatske.

KAKO JE AFGANISTANAC POKUŠAO PREVARITI SUD

Osuđeni je tijekom procesa tvrdio da se zove Koner Javed Khan i da je rođen 2000. godine. U Hrvatskoj je neko vrijeme bio smješten u Domu u Nazorovoj, a zatim je zatraži i azil. No, azil nije dobio, već je međuvremenu, zbog spolnog iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina, odnosno ove 14-godišnjakinje, završio u istražnom zatvoru.

Zanimljivo je da u sudskom spisu postoje podaci prema kojima je u Bugarskoj tvrdio da mu je ime Nanegyalay Rahman i da ima 27 godina, a u Mađarskoj da se zove Kamran Khan i da je rođen 1991. godine. Na kraju je antropološki vještačen te je utvrđeno da u svakom slučaju ima više od 25 godina. Taj podatak bio je bitan i za presudu budući da je u Hrvatskoj zabranjen seksualni odnos s mlađima od 15 godina i uz njihov pristanak, osim ako je dobna granica između osoba koje stupaju u seksualne odnose do tri godine. Upravo zato optuženi je u obrani neko vrijeme pokušao uvjeravati sud da ima 17 godina, te da nije znao da hrvatski zakon zabranjuju seks s 14- godišnjakinjom. Na kraju je ipak priznao sve što mu je stavljeno na teret.