Published On: Ned, ožu 7th, 2021

Duga kolona automobila ispred drive in punkta i danas: Građani čekaju na testiranje satima

Obzirom na opće poznatu pogoršanu epidemiološku situaciju u glavnom gradu BiH, mnogi građani dolaze da se testiraju u drive in punkt, koji se nalazi na parkingu kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

Kolona vozila veoma je duga, a građani čekaju satima. Pojedini se testiraju prvi put, a neki su se testirali više od 20 puta.

Testirala se više puta


Mia Mrgić došla je na testiranje sa rođakom koji je prebolovao koronavirus, a ona je došla da se testira 30-ti put, jer se testira za bolnicu i prima terapije.

– Preboljela sam koronavirus i nije mi ostavilo nikakve posljedice na organizam – kazala je Mrgić.

Drive in punkt radi i vikendom
Neki građani se testiraju prvi put, a jedna od njih je i Jasminka Zilić koja nije prebolovala virus, ali kaže da će se uvjeriti nakon što uradi test.

– Super je što su nadležni uveli drive in punkt, jer se može doći subotom i nedjeljom, kako ne bi morali čekati radnim danima – istakla je Zilić.

– Prvi put dolazim da se testiram i ova inovacija je veoma dobra stvar, jer radi nedjeljom. Na taj način može se testirati više ljudi kako bi se spriječio virus. Nisam prebolovao koronavirus i nemam simptome, ali sam došao iz preventivnih razloga, jer sam ratni vojni invalid i srčani bolesnik – kazao je Jasminko Kočić.