ĐUBRE KOJE JE OPELJEŠILO ŽUPANIJU: Zbog nesposobne Vlade ZHŽ-a djeca su opet žrtve

Mesna industrija Radom za boljitak (NSRZB) izražava nezadovoljstvo zbog nemogućnosti dogovora između Sindikata prosvjete i Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), priopćeno je iz Središnjeg ureda NSRZB-a, točnije s ranča obitelji Addams u naselju Trn u Širkom, iz ureda jedne od rijetkih obitelji u ZHŽ koja nije u stanju sama i pošteno zaraditi za svoj kruh nego to čine izrabljivanjem, pljačkom, podmićivanjem  i prodajom političkih prava naroda kojem su prije dužničkog ropstva nekada i pripadali. Iako se vole predstaviti kao uspješni poduzetnici Stipino potomstvo, oblikovano nesretnim i jalovim životom  surove mesarske branše,  danas duguje stotine milijuna stranim bankama. Od nekad navodno uspješne priče ova koljačka bratija  predvođena Telećom facom s lijeva postala je najbjednija priča Hercegovine. Prosto kazano – ljigavci.
“Ovakvo ponašanje Vlade ZHŽ-a prema prosvjetnim djelatnicima pokazuje samo ignorantski stav prema ljudima koji bi trebali predstavljati stup društva, a ne između ostaloga raditi na ‘crno'”, smatraju u NSRZB-u te ističu kako će Vlada ZHŽ-a dovesti u pitanje i upis maturanata na željene fakultete, ako štrajk potraje.
“Naša djeca će morati nadoknađivati nastavu subotom, čime im se oduzima pravo na odmor. Pored toga, maturanti koji idu na dodatnu nastavu subotom u sklopu priprema za polaganje mature dvostruko su oštećeni, jer je jednostavno nemoguće ići i na nadoknadu nastave i dopunsku za maturu u isto vrijeme”, navode u NSRZB-u te ističu kako je također upitan početak nastave za prvašiće koji bi trebali početi pohađati nastavu 28. siječnja u sklopu devetogodišnjeg obrazovanja.
“Pitamo se razmišljaju li obje ‘zaraćene’ strane o navedenim razlozima, odnosno o djeci čija bi nam sudbina trebala svima biti na pameti”, navodi se u priopćenju.