Published On: Sub, stu 23rd, 2019

DUBOKOJ DRŽAVI PRAVNA DRŽAVA JE SMETNJA: Josip Brkić naložio legalnu istragu u MVP a Crnadak na to vrišti

Nakon što je drugi čovjek pokrenuo istragu oko Komšićevog svojevoljnog imenovanja kontrarnog  zakonu i Odluci koju je upravo samo Predsjedništvo u kojem je i tada Komšić haračio,donijelo 2013.g, Crnadak, koji je dio istog MVP-a poslao je pojašnjenje u javnost ograđujući se od stava prvog kolege. Njegovo priopćenje kako se radi o Brkićevom osobnom hiru, smiješno je. Je li on želi reći da Brkić ne predstavlja nikoga do li sebe? Jesu li Crnadkovi istupi o potrebi da se legalizira neleglano, njegovi osobni? Ako je tako, onda tako i reci: Nije ovo stav države i MVP-a ovo je moj osoban stav, da se kuća bez građevinske, ima legalizirati, ako to naloži Komšić.

Šef MVP-a ograđuje se od MVP-a

Kao da se radi o dvije države u jednoj. No ne radi se o tome.

Crnadkov napad na Brkića sukob je s jedne strane, Duboke države, one odanoj SDA-u i Erdoganu , onoj koja u tajnosti zabranjuje počasne nagrade Orhanu Pamuku, a kojoj služe Komšić i Crnadak s Pravnom državom na drugoj strani. Onom koja je formalno vlast. Iako nije.

Moć u diktaturama dokazuje se nadzakonjem.

Željko Komšić upravo to manifestira. Nadzakonje za koje ne želi davati čak niti pojašnjenje.

Iako je bio jedan od onih koji je paradno, kao mali džihadistički papagaj ponavljao kako “vladavine zakona mora biti i kako svi moraju biti jednaki pred zakonom.” – dok je ispred njega stajala šaka Jazavaca pozivajući na silovanje i ubojstva. Vrijednosti Mlinarević Martine? Hm. Teško.

Komšićanjem BiH društva stvorene su  dvije vrste ljudi:

  1. Pogaženi – “fašisti, Kamenjarci, kamenjarski Srbi, ustaše, Srbende, genocidlije, politički Hrvati” , oni dakle kojima se lijepe dnevne stigme, potom im se u ime stigme gaze i prava
  2. Uzvišeni – to je prava raja, to su Gradžani koji su ateisti osim petkom kad je džuma, to su ukratko svi koji čitaju Huzur, ili to tek namjeravaju, to su oni koji ne pitaju koliko je poreza platio netko tko tvrdi da prodaje 20.000 primjeraka svakog izdanja. Koje je uvijek “najprodavanija knjiga u zemlji”. Njima diplome i zakoni nisu bitni. Ta poreze plaća raja iliti stoka. Samo je raja dužna predočiti papir. Begovat ne. I njegove akindžije.Takvi povlašteni postaju kada se dokažu u gaženju prava ili napišu stilski super kolumnu kako je to zapravo , kad pogaziš Pogažane, nešto što se treba, imperativ, cool i napredno.  Još to proglasiš hrabrošću makar znao da iza tebe stoje sve moguće sile Režima.

Vratimo se na Crnadka.

Posao ministra vanjskih poslova nije niti da vodi polemike s ministarstvom koje sam On predstavlja te da daje priopćenja kojima pojašnjava kako nije eto on taj koji je zajebao medijski dogovor o skrivanju afere Srednjoškolka, nego Hrvat doministar Brkić.

Čemu javna blamaža ministarstva?

Piši druže privatne isprike, plači, da ti je žao što nisi osigurao šutnju koliko si obećao.

Brkić, opet od prvog dana afere Srednjoškoljka nije niti pokušao stupiti za govornicu. Mogao je prvi dan tako natjerati sarajevske medije da o ovome progovore. Jer bi ti isti mediji morali prenijeti što govori drugi čovjek MVP-a. Ovako im je bilo osigurano ćutanje. I podizanje medijskog zida.

Tek kad su ga Hrvati stisnuli na socijalnim mrežama, tek kad je vijest obišla Balkan  i kad se procijenilo da se stvar neće moći zataškati oglasio se, barem papirnato Brkić, i pao je i klix.

Informirali su javnost da je MVP prijavio slučaj Mlinarević iako punih 5 dana šute o slučaju Mlinarević.

Informiraju o slučaju za kojeg su prethodno kazali  da medijski ne postoji.

Dobro došli u slobodarsko Sarajevo.

E sad teško je odgovoriti zašto Hrvatski Odgovor Brkić do sada nije reagirao? Je li  to u dubini duše želio, no  znajući da se radi o korumpiranoj princezi grada koji cenzurira Pamuka, princezi grantova i najdražih ambasada otišao u kalkulaciju. ili jednostavno nije smio zbog straha od same AID-SDA Duboke države i bošnjačkoga režima, što je donekle oprostivo ako se sjetimo kako su završili neki drugi ministri, il je možda smio al se nije žurio. Đavo će ga znati. A i Đavo je prišu stvoriJo.

Smisao Brkićeve pozicije (FBIH) jednim velikim djelom jeste da bude korektiv Crnadku (RS) i da prema vlastitoj procjeni, ukoliko se ne slaže s procjenom ministra, napiše izdvojeno mišljenje, pozove državne urede za reviziju i uradi sve što može kako bi neku stvar popravio. Npr, ako Crnadak kaže da je protiv NATO-a na nekoj sjednici u EU, Brkićevo je da kaže da stav hrvatskog entiteta (FBIH) to nije. Itd.

Brkić ovaj posao  radi godinama. Na način da mnogi Hrvat u BIH pojma  da je on u MVP uopće uposlen. I da ne bi ovog slučaja tako bi i ostalo. Problem Hrvata i jeste upravo ovaj. Metastaza tihih karijerista širom Šeher Sarajeva. Tzv. gospoda bez komentara. Vlasnici kategoričnog možda. Imači kada.

Crnadak, premda rigidniji i manje obrazovan lik, dakle koristi medije, kako bi targetirao pred strancima i SDA-om svog prvog zamjenika i  kolegu i kako bi s pozicije šefa MVP-a napao isti taj MVP kojim šefuje. Što Crnadak ima a hrvatski političari u Sarajevu nemaju? Karakternost. Osnovu za bavljenje politikom.

Zašto je Brkićeva reakcija u redu?

Zato što Crnadak, javno ismijava vladavinu zakona, kada kaže da Komšić ima potpuno pravo ismijavati Odluku koju je samo Predsjedništvo, dakle upravo Komšićev ured donijelo 2013.g.

Crnadak kaže – Nije na meni da provjeravam da li neki kandidat ima sve potrebne uvjere. Ako Komšić nekog imenuje po svojoj procjeni, moje je da to provedem.

Idemo vidjeti koliko stoji ova suluda izjava našeg mudrog ministra vanjskih poslova.

Nabrojat ćemo tek nekoliko uvjeta koje je Komšićev ured 2013. u vlastitoj Odluci o načinu imenovanja ambasadora i diplomata donio u istom tom Komšićevom uredu.

  1. Kandidat mora imati VSS, odnosno takvu vrstu diplome koja dokazuje da je dovoljno stručan za posao i namjeru s obzirom na destinaciju na koju se šalje. Ovdje se jasno kaže da nije dovoljno da osoba ima samo određenu VSS diplomu, nego da znanje koje je stekao skupa s njom, i stručnost koju ima, odgovaraju destinaciji i ciljevima na koje se isti veleposlanik odašilje. Pretpostavlja se da VSS osoba u BIH poznaje BH pravni sustav, Ustav BIH, političke odnose u samoj BIH. Način formiranja vlasti. Koliko ih je javno pred BH javnošću ili parlamentu spremno dokazati svoje znanje o svjetskoj i BIH politici i Ustavu, baš onako kako to rade US diplomati prije slanja u svijet? Onako kako je to radio primjerice US veleposlanik Nelson prije dolaska u BIH? Morao je polagati pred Kongresom test znanja o BIH. Što Komšićevi ambasadori uopće znaju o zemljama u koje odlaze?
  2. Kandidat mora biti punoljetan BH državljanin
  3. Kandidat mora dokazati da se protiv njega ne vodi kazneni postupak
  4. Mora govoriti engleski jezik  itd.

Zamislimo da je otkriveno kako je Komšić prekršio vlastiti Pravilnik i imenovao osobu koja :

  1. Nema nikakav VSS
  2. Maloljetni je građanin Sirije i nema BH državljanstvo
  3. Pod kaznenom je obradom BIH zbog ratovanja u Siriji
  4. Ne govori nego arapski

Sad poslušajmo ponovno izjavu ministra Crnadka:

“Mi moramo provesti imenovanje čovjeka bez VSS-a koji nije građanin BIH, Sirijac je,  pod kaznenom je prijavom i ne govori engleski nego arapski, no nije naše da to sporimo”

Je li nam sad jasnije da pravo ima jasnu logiku. Koju Crnadak nema. Da pravo nije rastezljiva roba kao politika. Pravo nije demagogija. Pravo nije patetični status niti ponavljanje sintagme “cijenjeni gospodin Komšić” To je gotovo inženjerski precizno utvrđen skup normativa, tradicije, zakona. Na pravu države postoje ili padaju. Na demagogiji i patetici ne stoji ništa.   Pravo je jedno , a nekakve  crnadkastih  večernjih škola novinarstva po kozarskim dubicama su nešto posve drugo.

I zato će sada pravnu logiku Igora Crnadka, ispitati Pravna država. Ako je još uvijek ima. Dok će odgovore morati dati Duboka država, država Prave Raje, ona u kojoj Komšićevi anđeli  mogu kršiti zakone. Jer su iznad nas i naših zakona. Jer su pripadnici više rase. Takva država npr, gđu Avdić šalje u Prag s ljubavnikom, također na hrvatsko mjesto iako je dotična iz reda Ostalih, potom kupuje Bosnu Slobodnu, vlasniku ćera sramotu iz Čaršije, i na taj način “širi slobodu medija”. Prag je izgleda mjesto vječne zabranjene ljubavi. Prostor prognanih, naprednih, koje primitivni katolibanat progoni, gađajući ih ispred , kako reče ekselencija, ispred bogomolja. Premda sama kaže da u bogomolje ne ide.

Duboka država je naziv za sveukupnost stalnog profesionalnog osoblja u državnim subjektima, ključnim poduzećima, medijima i sl. koja zbilja drži državnu vlast. U ovakvoj državi stranka koja je legitimno dobila vlast na izborima i službeno i formalno preuzela vlast, u zbilji ju nije preuzela, jer cijelim državnim sustavom zbog stalnog osoblja, “do u dubinu” u zbilji upravlja taj dio državnog sustava. Tu se radi zato što politička garnitura naslijedi profesionalno osoblje koje je postavio netko drugi po načelu stranačke podobonosti i ortačkog poslovanja. Pod ortačkim danas se misli na uglavnom ortačkog kapitalizma, ali ista se pojava događala i u nekapitalističkim sustavima gdje su prijašnje frakcije ostavljale svoje ljude. I onda i dalje vladaju oni koji su te ljude postavili, odnosno ideološka matrica onih koji su postavili, dok formalno vladajući donose zakone koji se ne provode.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare