Published On: Pet, lis 26th, 2018

DUBOKA DRŽAVA: Gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću presjekli kočnice na vozilu

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK kazali su nam da je uposlenik Grada Cazina prijavio Policijskoj stanici da je na poslovno vozilo koje koristi N. O. (1973.) podesnim predmetom prekinut dovod ulja u kočioni sistem.

“Nakon što je događaj prijavljen, uviđajne radnje su obavili pripadnici odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Cazin koji su utvrdili da je u toku noći nepoznata osoba ili više njih podesnim predmetom presjekao crijevo kočionog sistema vozila koje je bilo parkirano ispred porodične kuće N. O.”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako saznajemo, radi se o gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću.

Iz MUP-a USK istakli su da je o slučaju obaviješteno Tužilaštvo USK te angažovan vještak mašinske struke koji je utvrdio da je presječeno crijevo kočionog sistema čime je onemogućen cjelokupni kočioni sistem.

“Tužilac je djelo okvalifikovao kao djelo izazivanja opće opasnosti, a policijski istražitelji nastavljaju daljnje radnje na pronalasku počinioca ovog krivičnog djela”, istakli su iz MUP-a.

Inače, ovo je drugi put ove godine da za sada nepoznati počinioci nasrću na živote visokih zvaničnika A-SDA. Naime, 31. maja ove godine eksplodirala je bomba postavljena ispod vozila Rifeta Hozanovića, jednog od osnivača A-SDA i predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Hozanović u toj eksploziji nije povrijeđen, a počinioci do danas nisu otkriveni.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare