Published On: Pet, ožu 29th, 2013

Državni vrh Srbije zasjeda, Vučić tražio pomoć iz inozemstva

Sjednica državnog vrha, još jedna uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, biće održan danas u podne.
Državni vrh se već jednom sastao u ponedjeljak i nakon te sjednice poručio da će na novu rundu dijaloga delegacija Srbije otputovati s preciziranim nadležnostima zajednice srpska općina na Kosovu i Metohiji.
Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun je izjavio da je na tom sastanku definirano devet kriterija na temelju kojih će srpska pregovarački tim odlučiti da li je prihvatljivo ono što bude kao prijedlog iznijeto na stol.
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je da u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koja je za 2. travnja zakazana u Bruxellesu sudjeluju i Njemačka i Britanija, saznaje B92.
Vučić smatra da bi tom sastanku trebao nazočiti netko od ministara vanjskih poslova najutjecajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Njemačke ili Velike Britanije, Gida Vestervela ili Vilijema Hejga, koji bi bili dodatni garant i podrška u cilju da se u sjedištu EU postigne dogovor.
Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u Skupštini Srbije da je Vučić i do sada sudjelovao u pregovorima, da se o dijalogu s Prištinom konzultiraju is predsjedink Tomislavom Nikolićem, da o tome postoji potpuno jedinstvo i da je dogovoreno da će odluke donijeti ili zajedno ili nikako .