DRŽAO ČOVJEKA KAO ROBA: Mile Mesar uhićen u Posušju

Četrdesetčetverogodišnji Milivoje Utrobičić iz Splita, poznatiji pod nadimkom Mile Mesar, uhićen je jučer u Posušju, po osnovu Interpolove međunarodne tjeralice.

Čovjeka koji je poznat po tome što je na svom imanju u Splitu držao robove uhitili su policijski službenici PU Posušje, te je on jutros predat u nadležnost suda BiH, piše Radio Sarajevo.

U trenucima kada su potvrđene informacije o njegovom uhićenju počelo je ročište na kojem će biti odlučeno o njegovom izručenju Hrvatskoj, koja za njim traga.

”Policijski službenici PU Posušje su dana 12.09.2017. godine oko 11,00 sati prema međunarodnoj tjeralici lišili slobode M.U.(rođen 1973. g.) iz Splita -RH. Operativnim radom na terenu policijski službenici prikupili su operativna saznanja da se osoba iz RH za kojom je raspisana međunarodna potraga od strane INTERPOLA, nalazi na području općine Posušje. Postupajući prema naprijed navedenom saznanju imenovani je pronađen i lišen slobode te je predan Sudu BiH dana 13.09.2017. godine”, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

Inače, tjeralicu za Utrobičićem raspisalo je splitsko Tužiteljstvo, zbog sumnje da je sudjelovalo u kaznenim djelima trgovina ljudima. Nakon što je otkriveno da je na svom imanju u Slimenu, obećavajući mu bolje radne uvjete nego što su to bili, protiv njegove volje držao državljanina BiH kao radnika, protiv Utrobičića je pokrenuta istraga.

“Nesreti čovjek, državljanin BiH, radio je po 15 sati dnevno, hranio se samo mesom iz ilegalne klaonice koje nije veterinarski pregledano, a na kraju je pobjegao i pješice došao do graničnog prijelaza, gdje je obavijestio policiju da mu je Utrobičić oduzeo putovnicu i prijetio mu”, navodi se u kaznenoh prijavi. /Bljesak.info