Published On: Thu, Nov 28th, 2013

Družini Zijadovoj 100 godina ukupno…

Odjel II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda BiH izrekao je danas kaznu zatvora od po 40 godina okrivljenom Zijadu Turkoviću i Milenku Lakiću, dok je Muamer Zahitović osuđen na tri,Saša Stjepanović na 12, a Fadil Aljović na pet godina zatvora.

Zločinačka organizacija Zijada Turkovića je dobila ukupno 100 godina zatvora.
Nijaz Zuban i Hilmija Mašović su oslobođeni optužbe.

Sud BiH potvrdio je 16. lipnja 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti se za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubojstvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje kaznenih djela i pripremanje kaznenog djela teško ubojstvo.

Optuženog Milenka Lakića tereti se za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje kaznenih djela, pripremanje kaznenog djela, ubojstvo, teško ubojstvo.

Optuženog Sašu Stjepanovića optužnica tereti za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Nijaz Zubana bio je optužen za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, dok je Hilmija Mašović bio optužen za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zločinačka organizacija, iznuda.

Optuženog Muamera Zahitovića tereti se za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca.
Fadil Aljović bio je optužen za kaznenim djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zločinačka organizacija, ubojstvo.