Published On: Pon, kol 27th, 2018

Društvo novinara BiH: Napad na bilo kojeg novinara je napad na sve nas

Brutalno premlaćivanje novinara BN TV Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci, nažalost, samo je posljednji u nizu teških napada na predstavnike medija u BiH u posljednjih par mjeseci, navodi se u priopćenju Upravnog odbora Društva novinara Bosne i Hercegovine.

Na potezu su, ističu, institucije za provođenje zakona, od čije akciji ovisi hoće linapadi na novinare postati društveno prihvatljivo ponašanje, a novinarska profesija najopasnija u BiH.

Upravni odbor Društva novinara BiH također smatra da je krajnje vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u BiH, odnosno da se sve udruge, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi taj trend, dok ne bude kasno, priopćeno je iz tog društva.

Moramo shvatiti da je napad na bilo kojeg novinara u BiH ujedno napad na sve nas i da je potrebno više međusobne solidarnosti i podrške, jer smo svi prije svega novinari na istom zadatku, kazali su iz Društva.

Ne prejudicirajući rezultate istrage, pozvali su političke elite na odgovorno ponašanje prema medijima u predizborno vrijeme i upozorili ih da poruke mržnje koje su upućene prema pojedinim medijima mogu za rezultat imati napade kakav je ovaj posljednji na Kovačevića.

BANJA LUKA Brutalno pretučen novinar BN televizije Vladimir Kovačević

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare