Published On: Pet, ruj 8th, 2017

DRUGOG DANA VUČIĆEVE POSJETE BiH DOGOVORENO: Zajednička sjednica vijeća ministara BiH i Vlčade Srbije u studenom

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je danas na press-konferenciji u Sarajevu, nakon susreta s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, da bi zajednička sjednica vlada dviju država trebala biti upriličena u Srbiji u studenom.

– Bosna i Hercegovina i Srbija su prvi susjedi koji dijele isti zemljopisni prostor i iste intencije koje su vezana za članstvo u Europskoj uniji. To je ono što determinira naše odnose i daje nam putokaz za daljnji razvoj i jačanje naše ukupne političke, ekonomske i društvene suradnje – dodao je Zvizdić, prenosi Fena.

Vučić je izrazio uvjerenje da se atmosfera među dvjema zemljama uspjela promijeniti i da usprkos želji mnogih da se uvijek govori o problemima i mržnji uspjelo to prevladati, te sada postoji bolje razumijevanje nego ranije. Dodao je da se sada gleda u budućnost.

Drugog dana posjete, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u zgradi Parlamentarne skupštine BiH i s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH./HMS/