Published On: Tue, Mar 24th, 2020

Drugi najgori dan u Italiji. U posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo 743 ljudi

Talijanske vlasti upravo su objavile kako u ovom trenu imaju 5249 novih oboljelih, što znači da ukupno imaju 69.176 oboljelih od koronavirusa. Broj umrlih trenutno je 6.820, a posljednja 24 sata preminulo je 743 ljudi. To je drugi najveći broj umrli od korone u jednom danu, piše 24 sata.

Italija je trenutno zemlja s najviše zaraženih i umrlih od virusa COVID-19, a najgora situacija je u Lombardiji. Da situacija bude još teža, čelnik talijanske Civilne zaštite, Angelo Borelli, u četvrtak je rekao kako je broj zaraženih vjerojatno deset puta veći od službene brojke.

 

U MJESEC DANA 6000 MRTVIH

“Omjer jednog potvrđenog slučaja na svakih deset je vjerojatan”, rekao je Borelli za La Repubblicu i dodao kako vjeruje da bi u Italiji moglo biti zaraženo 640.000 ljudi. U samo mjesec dana, u Italiji je umrlo 6077 ljudi.

Zbog toga je Italija postala najpogođenija u svijetu i tamo je broj smrtnih slučajeva udvostručen u odnosu na Kinu, zemlju iz koje je virus potekao krajem 2019. godine.

TALIJANSKI LIJEČNICI OBOLIJEVAJU

U talijanskoj bolnici Oglio Po, 25 od 90 liječnika zaraženo je koronavirusom, što povećava pritisak na zdravstveni sustav koji je ionako preopterećen pandemijom koronavirusa. Kada se ubroji medicinske sestre, tehničare i druge zaposlenike bolnice, petina zaposlenika bolnice pozitivna je na koronavirus.

„Na kraju smo snaga”, rekao je liječnik Romano Paolucci, koji se vratio iz mirovine kako bi pomogao bolnici Oglio Po kod Cremone, jednog od najteže pogođenih gradova u Lombardiji. Upravo u toj pokrajini najmanje dvije bolnice postale su žarište zaraze.