Published On: Čet, velj 14th, 2013

DRUG KEBO JE SLJEDEĆEG STAVA: Zaključci Parlamenta FBIH neustavni i nezakoniti

Na veliki broj zahtjeva upućenih potpredsjedniku Federacije  nelegalnom Mirsadu Kebi da iznese svoje mišljenje o Zaključcima 12. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH od 12.02.2013. godine, potpredsjednik Kebo smatra svojom obavezom i odgovornošću da to i učini.
“Moj stav u javnosti je već poznat. Tražim da sve institucije i pojedinci moraju raditi u skladu sa Ustavom, zakonima i predviđenim procedurama. U vezi sa tačkama 1., 2., 3., i 4. Zaključaka sa 12. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, mišljenja sam da NISU u skladu sa naprijed navedenim principima i da kao takvi neće moći biti provedeni.”
Zato “pozivam Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH da preispita navedene Zaključke i uskladi ih sa najvišim pravnim aktima Federacije Bosne i Hercegovine”.
Na pitanje novinara , slaže li se Zvonko Jurišić s njegovim stavom, Kebo , kojeg su u Širokom, nakon oslobađanja Hordi Zla, koje mu je za ljubav onomad oslobodio Zvonka, prozvali  “Kebo te Jebo” je odgovorio: nije Zvonkino da se slaže ili ne slaže. Njegovo je da sluša.