Published On: Sub, ruj 7th, 2019

Drašković ulaže 25 milijuna maraka u izgradnju gimnazije u Trebinju, Dodik najavio investiciju od 50 milijuna maraka u klinički centar

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik poslovnog sustava Swisslion Rodoljub Drašković dogovorili su u Trebinju da će zajedno stati iza izgradnje novog kliničko-bolničkog, dijagnostičkog i rehabilitacijskog centra u Trebinju čija će vrijednost biti veća od 50 milijuna KM, prenosi TrebinjeLive.

Dodik je, poslije sastanka sa Draškovićem kome su nazočili i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, istaknuo kako će Drašković i on biti osnivači fondacije koja će stajati iza izgradnje novog kliničkog centra, a da će njena uloga, između ostalih, biti i da prikupi određen broj donacija potrebnih za njegovu izgradnju.

-Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miljuna KM, a od nas je tražio da toliko Vlada Srpske uloži u novi kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca – 50 milijuna KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina – naveo je Dodik.

On je istaknuo kako je sa Draškovićem dogovorio da će se zajednički angažirati i na rješavanju infrastrukturnih projekata, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare