Published On: Uto, pro 3rd, 2013

DRAŠKOVIĆ VUK: Hrvati su kukavice, napadi na pismo vrhunac su primitivizma


Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da će se hrvatski narod stidjeti zbog onog što se događa sa ćirilicom u Hrvatskoj i ocijenio da su napadi na ovo pismo vrhunac primitivizma, a iznad svega kukavičluka.

“Kukavice su zato što ne smiju izaći na ulice Hrvatske i da krenu u otvorene zahtjeve da se iz te zemlje protjeraju i preostali Srbi, jer bi tog trenutka Hrvatska bila protjerana iz EU”, rekao je Drašković, lider Srpskog pokreta obnove.

On je naglasio da Hrvati to iznad svega žele, ali “ne smiju” i da je svaka psovka na račun ćirilice u stvari usmjerena prema Srbima, bez obzira što je ona dijelom i hrvatsko pismo, baš kao što je latinica srpsko, prenose beogradski mediji.

Drašković je ocijenio da je teško biti Srbin u Vukovaru i svuda u Hrvatskoj gdje, kako je rekao, divlja ustaški ološ.

Ispad hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića poslije utakmice s Islandom na stadionu “Maksimir”, kada je publiku pozdravljao ustaškim pozdravom “za dom spremni” , Drašković je nazvao “nacizmom”.

“Hrvatska država plaća cijenu ustaške ideologije, plaća cijenu podilaženju ustaškoj ideologiji. Mislim da će Europa reagirati, jer to da se desilo nekom njemačkom nogometašu na nekom njemačkom stadionu, taj nogometaš ne bi dobio ispod deset godina robije”, rekao je Drašković.

On je rekao da je uvjeren da Europa promatra što se događa u Hrvatskoj i da će ta zemlja morati biti sankcionirana.

“EU počiva, prije svega, na načelu apsolutnog žigosanja i osude zločina nacizma i fašizma. Ovi incidenti podrazumijevaju sankcije”, zaključio je Drašković.