Published On: Tue, Jul 28th, 2020

DRAMATIČNA SNIMKA: Nepoznati heroj na autocesti nesebično spasio troje ljudi iz gorućeg kombija

Snimka nadzorne kamere pokazuje kako su tri osobe spašene iz gorućeg kombija koji se zaletio u ogradu autoceste, prevrnuo i zapalio

Video je snimljen u jugozapadnoj kineskoj regiji Chongqing i prikazuje trenutak udara, ali prema kojoj je zapravo teško shvatiti što je točno uzrokovalo skretanje kombija u desno.

Bez obzira na razlog sudara, na snimci se vidi kako se dovod goriva pritom zapalio i kako dim počinje sukljati iz podnice kombija. Nekoliko sekundi potom se pojavila i vatra, a može se vidjeti i osobe koje panično traže izlaz.

Premda im se vjerojatno svaka sekunda činila kao vječnost u toj agoniji kad su neuspješno pokušali izaći kroz desna vrata i dok su ostala vozila samo prolazila pored prevrnutog gorećeg kombija, jedan se vozač ipak zaustavio i dotrčao do kombija u plamenu.

Riskirajući vlastiti život približio se gorućem kombiju koji je mogao u svakom trenutku i eksplodirati te počeo nogom razbijati vjetrobransko staklo. Tri snažna udarca bila su dovoljna kao bi tri putnika pomaknula ostatke stakla te izašli na sigurno.

Kako javlja lokalni Xinhua News teže ozlijeđenih nema, a samo je vozač kombija pretrpio lakše ozlijede od razbijenog stakla.
Vatrogasci su se pojavili na mjestu događaja otprilike 14 minuta nakon što se kombi zapalio, požar su stavili pod kontrolu, a kao što možete vidjeti tada je već bio gotovo potpuno izgorio… Svaka čast nepoznatom heroju na ovom nesebičnom činu!