Published On: Pet, lip 17th, 2016

DRAMATIČAN DAN: Hrvati idu na prijevremene izbore. Postoji i više nego dovoljno glasova za raspuštanje Sabora!

Iz nekoliko izvora N1 Televizija doznaje da postoji većina odnosno da je za sada prikupljeno 77 potpisa za samoraspuštanje Sabora. Za to su inicijativu pokrenuli Most i SDP, a to žele i neke druge stranke te zastupnici nacionalnih manjina.

Iz stranke Bože Petrova je potvrđeno da su i službeno predali svojih 12 potpisa.

HNS-ovac Goran Beus Richenberg potvrdio je da je sakupljeno više glasova nego što to propisuje Ustav. Prema neslužbenim informacijama, do podneva će inicijativa za samoraspuštanje Sabora imati 83 ili 84 potpisa zastupnika, nakon čega će biti predani predsjedniku Sabora Željku Reineru.

Traži se prekid sjednice Sabora

U međuvremenu je zastupnica SDP-a Dragica Zgrebec u Saboru od Reinera zatražila da prekine sjednicu jer ona, s obzirom da je već prikupljen dovoljan broj glasova za samoraspuštanje parlamenta, nema smisla, no on je to odbio pa je SDP zatražio stanku.

Mostov zastupnik Miro Šimić potvrdio je  jutros u emisiji Poligraf Hrvatskog radija kako će Most u Saboru danas održati sjednicu Kluba zastupnika nakon koje će imati sastanke s pet ili šest Klubova zastupnika za koje smatraju da bi mogli stati uz inicijativu za sakupljanje potpisa za pokretanje zahtjeva za samoraspuštanjem Sabora.

Postignut dogovor SDP-a i Mosta?

Prema neslužbenim informacijama, postignut je načelni dogovor SDP-a i Mosta da se Sabor samoraspusti 15. srpnja, kada je i posljednji dan njegovog proljetnog zasjedanja, pa bi tako s obzirom na rokove, izbori najranije mogli biti u nedjelju, 24. kolovoza, a najkasnije u nedjelju, 11. rujna.

Konzultacije na Pantovčaku

Nakon što je Sabor u četvrtak izglasovao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, a čime je pala i Vlada, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas je počela konzultacije s predstavnicima klubova i ostalim saborskim zastupnicima. Do 13 sati predsjednica će održati 17 sastanaka, a nakon toga obratit će oko 13.30 sati obratiti javnosti.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>