Published On: Uto, ožu. 14th, 2017

Drama u Rotterdamu: Ispraćaj turske ministrice uz duge cijevi

ROTERDAM – Specijalne interventne jedinice koje su poslane u konzulat Turske da ministricu otprate iz Nizozemske, imale su dozvolu da otvore vatru ukoliko je to potrebno.

To je izjavio gradonačelnik Rotterdama Ahmed Abutaleb.

On je u sinoćnjem gostovanju u emisiji Nivsur rekao da je bio zabrinut da će 1 2 pripadnika osiguranja turske ministrice zdravlja Fatme Betul Sajan Kaje , koji su s njom doputovali iz Njemačke, biti naoružani.

“Bilo je važno osigurati da ukoliko dođe do konfrontacije mi budemo gazde”, rekao je Abutaleb i dodao da je jedinica imala dozvolu pucati.

Poslije višečasovne napetosti u konzulatu Turske u Rotterdamu ministrica je na kraju pod pratnjom provedena natrag u Njemačku u noći između subote i nedjelje.

Prije toga je Nizozemska odbila avionu turskog šefa diplomacije odobri slijetanje. Dvoje ministara trebalo je da govore na mitingu podrške predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Nizozemski premijer Mark Rutte ponovio je danas, posljednjeg dana predizborne kampanje koja je pala u sjenku zbog krize u odnosima s Turskom, da nizozemske vlasti rade na smanjivanju napetosti s Ankarom.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer