Published On: Ned, ožu 17th, 2019

DRAMA SE NASTAVLJA Predsjednik Srbije blokiran u zgradi Predsjedništva; VUČIĆ: Nemam strah izgubiti život

Nakon što su sinoć prosvjednici i čelnici oporbe upali u zgradu Radio televizije Srbije, odakle ih je istjerala policija, na poziv oporbenog “Saveza za Srbiju” prosvjednici su se danas okupili ispred zgrade Predsjedništva u Beogradu, gdje se izvanredno javnosti obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

13: 17 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić blokiran je danas u zgradi Predsjedništva u Srbiji nakon što su se ispred svih ulaza okupili prosvjednici.

Kako javlja reporterka N1 koja se nalazi u zgradi, unutra su i novinarske ekipe koje nisu napustile prostoriju nakon što je press-konferencija okončana.

Podsjećamo, oko 13 sati na ulicama Beograda došlo je do incidenta i naguravanja policije s prosvjednicima.

Skupina prosvjednika ispred zgrade Predsjedništva Srbije došla je danas u sukob s pripadnicima policije koji osiguravaju ulaze u zgradu.

Došlo do koškanja i manjeg sukoba, ali je situacija brzo stavljena pod kontrolu.

13: 00 Okupljeni građani srušili su zaštitnu ogradu ispred Predsjedništva Srbije i prišli ulazu. Građani uzvikuju “odlazi”, “uhitite Vučića”, “lopovi”.

Predsjednik oporbene Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da neće dozvoliti Vučiću da izađe iz zgrade Predsjedništva Srbije

Upravni odbor Radio televizije Srbije priopćio je danas da RTS kao javni medijski servis ne smije postati poligon za nasilne političke obračune političkih aktera.

VUČIĆ: Nemam strah, mogu samo izgubiti život

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je na sinoćnjem procesu 1584 ljudi, a da je danas ”još manje”.

”Pošto smo mesecima slušali uvrede od strane fašiste Obradovića i tajkuna Đilasa, izračunali smo da smo otvorili ukupno 200 tvornica, pogona i novih važnih gospodarskih pogona u Srbiji u poslednjih pet godina. Sam sam otvorio stoti pogon, to su rezultati našeg rada, sve ono što oni drugi nikad nisu uradili”, rekao je Vučić danas, prenosi N1.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na izvanrednoj press konferenciji u zgradi Predsjedništva Srbije koju su okružili prosvjednici. Foto: N1

Dodao je da Srbija neće dozvoliti da nasilje ugrožava bilo koga.

”Svi oni koji misle da fizičkim napadima na ljude, omžete ostvariti političke rezultate, grdno se varate. I ove sad, sve ove što viču, sve je neprijavljeno i protuzakonito i sve to poštujemo do ne dođe do nasilja. Sinoć je u piku bilo 1584 čovjeka, na početku je bilo značajno manje, na kraju je bilo značajno manje. U ovom trenutku ih je manje od toga, ali je buka velika”, rekao je predsjednik Srbije danas.

”Ja nemam strah, ja mogu izgubiti samo život, ništa više. Ja nemam 500 milijuna. Nema ništa preče od toga da branim, štitim i obranim Srbiju. Oni što su sinoć nosili testere valjda da nameštaju firzure novinarima RTS-a. Ljudi u Srbiji mogu vidjeti koliko su zemlju opljačkali Đilas i Jeremić, a Boško Obradović je obični, sitni fašista. Naišli su na tvrd orah i uopće ih se ne plašim. Meta njima nije RTS, meta im je taj koji ih se ne plaši i da im u lice kaže šta su sve opljačkali. Meta sam ja, zato što Srbija više nije tako siromašna kao što je bila”, istakao je on.

Potom je poslao poruku građanima Srbije uz molbu da ne sudjeluju u nasilju.

”Da zamolim ljude da ne sudjeluju u nasilju. Pred zakonom su svi jednaki”, dodao je uz poruku da će svi koji sudjeluju u nasilju biti procesuirani u skladu sa zakonom./HMS/