Avion Air Serbia ATR-72-212A morao je prisilno sletjeti u Sofiju nakon što su mu tijekom leta otpadali dijelovi. Prema pisanju The Aviator Heralda sve se dogodilo još 26. studenoga, a pokrenuta je i istraga. U izvještaju stoji da je avion na letu JU-172 od Sofije do Beograda dostigao visinu od preko 3.000 metara kada se začula buka iz zadnjeg dijela aviona. Posada je odlučila vratiti se na aerodrom u Sofiji 20 minuta nakon polijetanja, javlja N1.

Slijetanje je izvršeno sigurno i nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen. Ovaj avion ima kapacitet 66 putnika. Kompanija Air Serbia priopćila je da se članovi posade na letu od Sofije do Beograda nisu vratili na sofijski aerodrom zbog toga što je otpao dio letjelice kako su prenijeli pojedini mediji, već iz predostrožnosti zbog tehničkih razloga nakon što su primjećene vibracije.

“Važno je naglasiti da je slijetanje obavljeno normalno, bez ikakvih poteškoća. Pregledom letjelice ustanovljeno je da nedostaje jedan panel koji je zamijenjen, čime je avion ubrzo doveden u plovidbeno stanje”, priopćila je kompanija.

Prema navodima iz kompanije Air Serbia “sigurnost putnika, posade, kao i letjelice nijednog trenutka nije dovodena u pitanje”, rekli su između ostalog iz kompanije.