Published On: Sri, pro 26th, 2018

Drama kod Vrgorca: Kombi pun migranata zabio se u policiju nakon što je vozač iz njega iskočio

Prava drama odvijala se na Božić ujutro, u 6.15 sati na uskoj planinskoj cesti između vrgoračkih brdsko-planinskih sela Mijaca-Lukova (Grljušića), u blizini prijevoja Milina zasida koji se nalazi na 920 metara nadmorske visine

Policija je zaustavila kombi Renault Master Furgon pun ilegalnih migranata kojim je upravljao 26-godišnji A.S. koji je podrijetlom iz Srebrenice, a ima slovensko državljanstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Kad je vozač iznenada ugledao policijsku zasjedu, iskočio je iz kombija i počeo bježati, a vozilo se neslužbeno doznajemo „zabilo“ u policijsko vozilo s 39 ilegalnih migranata iz Iraka i Irana, među kojima je bilo nekoliko trudnica, žena i djece.

Na svu sreću nitko nije stradao, ali je zabilježena materijalna šteta na automobilima. Brzom akcijom A.S. je ipak uhvaćen. Ove informacije potvrdili su na i u PU splitsko-dalmatinskoj.

‘Nakon što je uočio policijske službenike 26-godišnjak smanjio je brzinu i iskočio iz kombija bez da je zaustavio vozilo i dao se u bijeg. Kombi vozilo nastavilo se nekontrolirano kretati, te je prednjim dijelom udarilo u službeno policijsko vozilo’, kazali su u PU splitsko-dalmatinskoj.

No, neki od migranata su zatražili pomoć na vrgoračkoj Hitnoj pomoći, a poslije je jedna trudnica koje je bila u 14. tjednu trudnoće vozilom Hitne pomoći prebačena i u KBC Split, kao i jedno dijete od osam godina s upalom pluća.

Prilikom bježanju po kamenjaru ozljede je zadobio i 26-godišnji vozač-bjegunac koji je isto završio na Hitnoj pomoći s posjekotinom na nogama i slomljenom rukom, koje su kasnije sanirali dežurni liječnici na vrgoračkoj Hitnoj pomoći.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare