Published On: Pon, pro 5th, 2016

DRUŽE SENADE: Kolinda nije sama sebi poslala kovertirani metak pa poslije tog optužila Islamsku zajednicu za fundamentalizam. To je učinio tvoj drug…

Senade, ti jako dobro znaš, da oko tebe širom Sarajeva hodaju ljudi, sekularni Bošnjaci, koji sa zabrinutošću gledaju na radikalizaciju unutar društva u kojem se krećeš. Nisi ih napao zbog njihove zabrinutosti.
Štoviše, postoje i oni, puno gori,  profesionalni Bošnjaci koji Islamsku zajednicu u BIH nastoje ogaditi a potom iskoristiti,  predstaviti ju kao čisto zlo. I time si steći sponzore na zapadu nakon što steknu status “sekularne žrtve”.
Jedan od njih, znaš, tvoj prijatelj, i tvoj čest gost, onaj kojeg si onomad gurao kao veliku perspektivnu veličinu, poslao je svojedobno sam sebi u koverti metak, znaš kada, kako i zašto, a sve kako bi Islamsku zajednicu u  BIH prikazao primitivnim radikalima koji mu prijete. Njemu onako  “progresivnom i liberalnom”.
Ti znaš Senade jako dobro o kome se radi. Da se ne lažemo. Pa shodno tome, očekujemo prilog ravan onome o Kolindi.
Novinarstvo, slobodno ne smije patiti.
Ti znaš dragi Senade da cijelo Sarajevo šuti o tom slučaju, da se Tužiteljstvo neće pokrenuti dok ih ne prodrmaš , i znaš jako dobro da svi znaju da ne postoji odvratniji i ljigaviji pokušaj kompromitacije Islamske zajednice u BIH od tog.
Ti znaš da je lažna prijava kazneno djelo. Znaš da je to počinio najveći profesionalni “branilac” Bošnjaka. Onaj koji živi na bošnjačkoj tragediji.
Pa eto Senade, ako ti je do obraza, i novinarstva izvoli. Deri druže. Budi objektivan.
Nije red čerečiti samo Kolindu.
Hajde bolan jednom.
Barem jednom.

Poskok.info