Published On: Čet, ruj 13th, 2018

DRAGI ĆOSIĆU URUČILI OTKAZ Dugogodišnji HRT-ov sportski komentator izgubio posao nakon što se našao u aferi preprodaje ulaznica za SP

Dugogodišnjem HRT-ovom sportskom komentatoru Dragi Ćosiću u četvrtak je uručen otkaz ugovora o radu nakon što se našao u skandalu s preprodajom ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu s kojeg je izvještavao i komentirao za javnu televiziju.

Da je dobio otkaz potvrdio je Ćosićev odvjetnik Mate Matić koji je odmah najavio pokretanje radnog spora protiv HRT-a s obzirom da, kako navodi, nema elemenata kaznenog djela na temelju kojega bi odluka o otkazu mogla biti utemeljena.

Podsjetimo, Jutarnji list je otkrio aferu o pokušaju preprodaje ulaznica koje je Ćosić dobio preko EBU-a, a bez znanja svojih neposredno nadređenih na Prisavlju. Četiri karte za finale navodno su osvanule na jednom ruskom internetskom oglasniku i nudile su se za 18.500 eura.

Cijela priča zakotrljala se zahvaljujući Fédération Internationale de Football Association (FIFA), koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima. EBU je potom zatražio očitovanje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, naša javna radiotelevizija, koja je prenosila sportski spektakl iz Rusije. EBU je potom kontaktirala ravnateljstvo HRT-a, tražeći objašnjenje.

Članovi ravnateljstva u prvi tren nisu mogli povjerovati onome što čuju, jer pojma nisu imali da je netko u ime kuće zatražio i dobio ulaznice. Odmah je pokrenuta istraga te su na razgovor pozvana dva HRT-ova djelatnika. Radi se o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

Karte su u posljednji tren blokirane i na kraju nisu prodane, a Ćosić je u iznošenju obrane u sklopu interne istrage na HRT-u opovrgnuo da je dilao ulaznice.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare