Published On: Mon, Apr 27th, 2020

Draganić: Tko u RS dolazi preko Federacije mora u karantenu

Državljani Bosne i Hercegovine koji imaju mjesto prebivališta u Gradu Bijeljina, a ulaze u BiH preko graničnih prijelaza koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH, dužni su se javiti u karantenu Osnovne škole “Vuk Kradžić” gdje će biti pregledani – rekao je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije u Bijeljini Ratomir Draganić.

Navodi da je razlog za uvođenje mjere obaveznog prijavljivanja u karantenu u toj lokalnoj zajednici odluka Federalne uprave civilne zaštite od petka, 24. travnja, kojom je naredba o obaveznoj karanteni ukinuta, odnosno, zamijenjena rješenjem sanitarnih inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničenju kretanja.

– Rješenja županijskih sanitarnih inspektora ne važe na teritoriji Republike Srpske i zbog toga će Komunalna policija, na osnovu podataka koje će dobijati od Inspektorata Republike Srpske, vršiti redovitu kontrolu osoba koje su ušle u BiH preko graničnih prijelaza na teritoriji Federacije BiH. Prilikom kontrole, komunalni policajci će dostavljati i obavještenja o obaveznom javljanju u karantenu u Osnovoj školi ‘Vuk Kradžić’. Osobe koje se ne jave dobrovoljno policija u Bijeljini će provesti u karantenu – pojasnio je Draganić, priopćeno je iz bijeljinskog stožera za izvanredne situacije.