Published On: Sri, ožu 31st, 2021

Dragan Mektić ima prijedlog: Trebamo se odreći plata od 5.000 KM dok se ne uozbiljimo

U Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji zasjeda u Sarajevu, Dragan Mektić, poslanik SDS-a, rekao je da je “možda dosadno ponavljati”, ali da ponovno pokreće inicijativu da se ovaj dom shvati ozbiljno i da sjednica će biti obustavljena dok se ne stvore uvjeti za efikasniji rad i da se parlamentarci odreknu svojih plaća i primanja u PSBiH do tada, javlja Poskok.

Od 2018. nismo imali nijednu ozbiljnu radnu sjednicu, niti jedna točka dnevnog reda koja bi se odnosila na ozbiljne reforme, reforme koje vode usklađivanju naših zakona s europskim standardima, bavimo se nepotrebnim stvarima, prijedlozima koji u biti ne znače ništa. U Hrvatskoj parlament zasjeda svaki dan, u Srbiji svakodnevno možete vidjeti parlamentarne aktivnosti, a parlament RS sjedi pet ili šest dana, samo što ovdje govorimo o tome je li nekoga sram, je li neko sram. Predlažem da se takve sjednice prekinu, da se sjednica nastavi kada se steknu uvjeti da se na dnevni red uvrste reformski zakoni i ključni problemi naših građana te da se zastupnici odreknu plaća i primanja dok ne počnemo rješavati ključne probleme.

Sramimo li se primanja plaće jer ne radimo ništa? Naša je plaća 5.000 KM, tako da odvojeni život dođe na 6000, oni rade privilegije. Jeste li svjesni da su građani zbog toga ogorčeni, građani nezadovoljni – rekao je Mektić tražeći da se njegov prijedlog uvrsti na dnevni red i da se o tome izjasne zastupnici.

Međutim, Borjana Krišto, predsjednica Doma, rekla je da je sjednica zakazana u skladu s Poslovnikom, te da nema osnova za glasovanje o ovom prijedlogu.

Inače za Mektića postoji uvriježeno mišljenje, nakon što se ugodno potkožio na ministarskim plaćama, kada nije tražio odricanje od istih, kako se trenutno nalazi na proračunima raznih saudijskih fondacija u našoj zemlji, te da je dio raznih NGO projekata. Iako mentalna sirovina, mentalno robusan lik, koji dolazi iz genocidne partije, čak i takav suradnik je naših važnih “međunarodnih prijatelja” te ga se na nacističkom mediju N1 predstavlja kao pozitivca. Ne tvrdimo slučajno da je N1 nacistički medij, budući da redovno ugošćuje ljude bliske Reufu Cvetković Bajrogluu koji kod ocijene žrtvi rata, mjeri vrijednost pobijene BH djece. Bizarnost je tolika da je Reuf Bajrović, čest huškač na nacističkoj N1, izjavio, na tviteru da nije isto zločin koji je počinio HVO ili VRS ili zločin koji je počinila ABIH budući da on zločine ABIH smatra dijelom nedržavne politike. Iako se radi o zlom nacističkom komentaru, ovo je prvi put da jedan Sandžaklija tvrdi da je ABIH bila nedržavna formacija. Da li to znači i da žrtve u NYC koje su počinili Komšićevi i Cikotićevi suborci nisu žrtve jednakog pijeteta kao recimo kad pripadnik HVO-a ili VRS-a pljune u facu Bajroviću usred Makarske ili Podgore nakon čega ovaj postaje žrtva genocidne ili pak žrtva UZP politike?