Published On: Uto, pro. 4th, 2018

Draga čeljadi: Predstavljen Drugi, bit će i Treći eroGAG

EroGAG ekipa, koja svojim satiričnim i humorističnim načinom djelovanja okuplja mnoge zaljubljenike hercegovačkog narodnog izričaja, kao i one koji će to tek postati, u Mostaru je predstavila  novo izdanje Male zbirke hercegovačkog žargona, odnosno “eroGAG rječnik”.

Foto:Bljesak.info / Obrazli kesa

Foto: Bljesak.info / Poslije kese jedna kratka s noga

 

Predstavljanje je održano u utorak pred mnogobrojnom publikom u HKD Herceg Stjepan Kosača.

 

Nakon što su prije dvije godine predstavili prvi dio “eroGAG rječnika”, odnosno Malu zbirku hercegovačkog žargona, došlo je vrijeme i za drugi, posljednji dio koji obuhvaća 200 i ‘kusur’ fraza, odnosno gotovo 200 novih te još dodatnih najboljih fraza iz prvog dijela.

Foto: Bljesak.info / “Dvica”

Foto: Bljesak.info / Draga čeljadi: Predstavljen Drugi, bit ce i Treci eroGAG

Slobodan Tomić, jedan od predstavljača je rekao da bi volio da predstavljanje ima live prijenos kako bi Lidija Bačić mogla vidjeti da se Kosača može napuniti. On je na svojim putovanjima snimio video u kojemu stranci iz cijelog svijeta čitaju pojmove iz Erogag rječnika. U kratkom govoru je opisao svoj boravak u Sjevernoj Koreji, te je povukao paralelu između Kim Jong Una i Dragana Čovića.

Foto: Bljesak.info / Kosača ispunjena do posljednjeg mjesta

Ante Cash je čitajući definiciju riječi sine na predstavljanju rekao kako su Hercegovci prije Bruxellesa uveli taj pojam, a Boris Čerkuč je rekao u recenziji kako su mu se u ovoj verziji rječnika najviše dopale kulinarske poštapalice.

EroGAG ekipa javnosti je  predstavila krunu svog četverogodišnjeg rada koji je bio satkan pozitivom, humorom i zajedništvom, a kako naglašavaju novim izdanjem rječnika probali su “zaokružiti pisani trag naše svakodnevice kroz malo drukčiju prizmu”. Na sveopću radost dvorane, na predstavljanju su nastupile Dream Team babe iz Ljubuškog.

Foto: Bljesak.info / Dream Team babe iz Ljubuškog

Večer je imala i humanitarni karakter. Posjetitelji su kupnjom rječnika sudjelovali u humanitarnoj tomboli gdje su mogli osvojiti brojne nagrade, prenosi bljesak.info