Published On: Uto, pro 31st, 2019

Drag Bojić , fratar koji, bez obzira na sakrament, jednostavno ne želi svjedočiti istinu

“Željko Komšić nije dobio glasove lijevog i građanskog političkog spektra, ako i jest, to nisu bili presudni glasovi u njegovom izboru. On je najvećim dijelom dobio glasove domoljubnih Bošnjaka koji su glasali protiv politike Dragana Čovića. Komšić se politički predstavlja kao patriot, čuvar i zaštitnik države, a to se kod Bošnjaka koji izjednačavaju bošnjačko i bosansko visoko cijeni. Promatramo li stvari u tom kontekstu, onda Komšić radi upravo ono što većina njegovih birača želi.

Nije jednostavno kritički govoriti o politici Željka Komšića, jer riskirate da vas njegovi obožavatelji proglase neprijateljem Bosne i Hercegovine, da vas svrstaju uz politiku Dragana Čovića, i da vas proglase ustašom. Ipak, mora se konstatirati da su ovakvi politički potezi štetni, i to u dvostrukom smislu: s jedne strane oni nanose štetu građanskoj ideji Bosne i Hercegovine i istodobno jačaju položaj Dragana Čovića i HDZ-a. Ovakvi politički potezi ubijaju društvenu nadu.

Bojić je ovom izjavom jasno pokazao kako je prestao biti intelektualac.

Dosadilo nam je ponavljati da BiH nije ono što Sarajevo kaže da ona jest. Da 50% BIH građana i 2/3 naroda nisu Drage Bojići.

I da je Dragan Čović također BIH.

Da su federalistički pogledi na BIH također bosanskohercegovački pogledi.

Da je separatizam onih koji ne žele majorizaciju Bošnjaka, također legitimni bosanskohercegovski separatizam, ako takav uopće postoji kod Hrvata. No u slučaju Srba u BIH nije to vanjski separatizam nego izvorni bosanskohercegovski. Kao što je separatizam Bošnjaka i Hrvata i Srba u AU monarhiji bio autentičan AU separatizam. Nikakav vanjski.

Dosadilo nam je pojašnjavati i Dragi Bojiću da nije Dragan Čović u uredu držao portret Ustaše. Nego Željko Komšić.

Ako domoljublje prema BIH znači veličanje ZDS i HOS-a te viziju BIH do Drine bez Srba, dakle ako su to domoljubni ideali kojima Komšić i Bojić  i ispravni “domoljubi” teže, manite nas tog domoljublja.

Tom domoljublju je vakat davno došao da se otrijezni.

Fašizmi i unitarizmi davno su dokrajčiki daleko jače monarhije. Kamo li neće jedan labavi protektorat.

Shvatite da je pitanje Izbornog zakona i federalnog uređenja BIH pitanje njenog jačanja i opstanka.

Ili pak nemojte.

Nastavite s komšićanjem Bosne. Vaše pravo.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare