Published On: Čet, lis 10th, 2013

Dr. Vesna Oborina žena za sva vremena

Liječnica, humanista, pjesnikinja i slikarka, mostarka Vesna Oborina u svom rodnom gradu na Neretvi, na književnoj sceni Cluba Aleksa, u subotu 12.10. u 19 i 30h,  predstavit će svoju najnoviju zbirku haiku poezije, prevedenu i na engleski jezik.

Dr. Vesna Oborina već duže vrijeme na regionalnoj kulturnoj sceni poznata je javnosti. Njen osebujan lik i talent postali su gotovo nezaobilazni na svim značajnijim kulturnim događajima u Podgorici gdje živi duži niz godina, i šire.

Njen osjećaj za detalj, uz naglašen senzibilitet čini je vrlo uspješnom kako na pjesničkom tako i na likovnom horizontu.

Na našim prostorima malo je haiku pjesnika, posebno pjesnikinja. Haiku, koji bi se mogao definisati kao sveto trojstvo slike – detalja, bljeska i impulsa, a kako napisa ugledni crnogorski književnik Veselin Brnović u predgovoru jedne od mnogobrojnih Vesninih zbirki pjesama, haiku pjesnik nije samo zapisivač koji bilježi viđeno, već više liči pčeli koja iz cvijetnog praha stvara med.

Gospođu Vesnu vrlo cijenim, poštujem njen rad i talent. Količina energije koju ona posjeduje je zadivljujuća. Ovo će biti naša treća suradnja. Prije par godina bila je gost u pratećem programu Mostar World Music Festivala, drugi put smo se srele u Podgorici na Crnogorskoj premijeri našeg dokumentarno-umjetničkog filma Srce Hercegovine gdje bila gost-domaćin sa izložbom Hercegovina. Veselim se suboti i našem ponovnom druženju, uz njenu haiku poeziju koja se razljevaju bićem poput sokova ukusa osjećanja“, za Bljesak.info kazala je Aleksandra Savić, programski direktor Cluba Aleksa.

Organizator večeri haiku poezije Dr. Vesne Oborina je noavisna organizacija World Music Centar.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.