Published On: Čet, velj 4th, 2021

Dr. Miroslav Tuđmana ispraćen na posljednji počinak

U 14 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj počeo je posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana, saborskog zastupnika, znanstvenika i političara.

Podsjetimo, istaknuti hrvatski znanstvenik i političar, dugogodišnji saborski zastupnik prof. dr. Miroslav Tuđman preminuo je u nedjelju navečer u 75. godini nakon višetjedne borbe s korona virusom.

Od Tuđmana došli su se oprostiti predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar obrane Mario Banožić…

U Hrvatski sabor prvi je put izabran 2011. godine, njegov desetogodišnji zastupnički rad karakterizirali su odmjerenost, argumentiranost, stručnost, poštivanje drugih.

Zastupničku je dužnost obnašao vrlo predano, u aktualnom sazivu Sabora bio je voditelj saborskog Izaslanstva u Parlamentranoj skupštini NATO-a te član odbora za obranu, za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, za ratne veterane te za međuparlamentarnu suradnju, prenosi Direktno.hr.

Miroslav Tuđman rođen je 25. svibnja 1946. u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao te doktorirao (VSS – profesor filozofije i sociologije; doktorat u području društvenih znanosti – polje informacijskih i komunikacijskih znanosti; sveučilišni nastavnik).

Počivao u miru, neka mu je laka hrvatska zemlja./HMS/