Published On: Čet, stu 21st, 2013

Dr. Ante Čuvalo prikuplja svjedočanstva o Ljubušacima koji su preživjeli na Križnom putu

Nakon što je zajedno sa suradnicima objavio knjigu “Iseljeništvo općine Ljubuški” poznati povjesničar prof. dr. Ante Čuvalo prije nešto više od godine dana započeo je prikupljati podatke i iskaze Ljubušaka koji su preživjeli Križni put kako bi izdao knjigu s pričama preživjelih sudionika. Kako se ovaj projekt bliži kraju dr. Čuvalo moli sve za pomoć u što skorijoj

budućnosti, odnosno moli da mu se jave imena svih koji su preživjeli Križni put, bilo da su još živi ili umrli.

 

alt“Ima već godinu i više od kad sam počeo prikupljati iskaze osoba u Ljubuškoj općini koje su bile na Križnom putu, a još su žive i sposobne svjedočiti o tim kobnim vremenima i događanjima. Dosad imam prikupljeno preko 40 iskaza. Osim osobnih svjedočenja, prikupljamo i imena svih onih koji su bili na Križnom putu, vratili se kući i sad su pokojni. Da im se barem na taj način odužimo i da ne budu zaboravljeni” – kaže nam prof. dr. Ante Čuvalo.

 

 

Da bi imena bila u knjizi, koja će biti tiskana početkom slijedeće 2014. godine, ako već niste: 

  • javite imena svih koji su preživjeli Križni put, bilo da su jož živi ili umrli.
  • javite imena žrtava Drugog svjetskog rata i poraća koja nisu upisana u knjizi Spomenica Ljubuškim žrtvama.

Informacije možete javiti izravno prof. dr Anti Čuvalu na telefon 039 831-493 ili na e-mail, ili župniku, Općini, ljubuškim portalima, Radio Ljubuški ili mjesnim zajednicama, svi će oni proslijediti vaše informacije prof. dr. Čuvalu.

 

 

“Ovaj projekt se bliži kraju pa sve molim za pomoć u što skorijoj budućnosti. Kad jednom knjiga bude gotova bit će kasno govoriti nije u njoj ime moje ili nekog člana moje obitelji. Javite imena svih za koje znate da su bili na Križnom putu i vratili su se kući. Sad su zadnji dani da to napravite! Velika hvala svima koji su do sada pomogli na razne načine u ovom pothvatu!” – zaključuje prof. dr. Ante Čuvalo.

LJ::portal